ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσλαμβάνει golden boys...


 ...και αδιαφορεί για το ολοκαύτωμα των νοικοκυριών...

Επόμενος σταθμός η Λάρισα για τον Αλέξη Τσίπρα που μετά την- κατά την Κουμουνδούρου- ιδιαίτερα επιτυχημένη περιοδεία του στη Νέα Ιωνία θα βρεθεί σήμερα κοντά στους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου. Γίνεται σαφές πως ο... πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει επιλέξει αυτό το μοντέλο στην άμεση επικοινωνία του με τους πολίτες θεωρώντας ότι η απευθείας επαφή με το λαό είναι αυτή που θα επιβεβαιώσει στο τέλος την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας με το κόμμα του....

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται πλέον πεπεισμένος πως το αίτημα για “πολιτική αλλαγή” στη χώρα θα έρθει από τα κάτω και εξ αυτού του λόγου επενδύει στην σχέση του με τους πολίτες που νιώθουν απόλυτα εξαπατημένοι από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που είχε κάνει προεκλογική της σημαία τη μεσαία τάξη.

Κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με αγρότες στη Νίκαια που πλήττονται σφόδρα από το κύμα της ακρίβειας επιχειρώντας με την παρουσία του εκεί να δείξει πως την ώρα που η κυβέρνηση αδιαφορεί για την επίλυση των προβλημάτων τους, σε αντιδιαστολή, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι παρούσα και ακούει τα προβλήματά τους.

Αυτό το μοντέλο ακολουθεί σ’ ένα μεγάλο βαθμό και κατά τις παρεμβάσεις του στη Βουλή θέλοντας με τις αναφορές του να εκφράσει όσα σκέφτεται ένας απλός πολίτης: Δηλαδή πώς γίνεται η κυβέρνηση να δρομολογεί προσλήψεις -εκτός ΑΣΕΠ-, μετακλητών σε διευθυντικές θέσεις στον νέο ΕΦΚΑ με μισθούς μεταξύ 4.000 -8.000 ευρώ, πώς γίνεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ όπως αποκάλυψε χθες να αμοίβεται με 360.000 ευρώ ετησίως μαζί με τα μπόνους και συγχρόνως να αδιαφορεί για το “ολοκαύτωμα”, όπως ανέφερε, των απλών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς στο ρεύμα.

Η χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου είχε ακριβώς αυτήν την στόχευση. Να καταδείξει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις δικών της bluegolden boys και δείχνει απάθεια για τα “εγκεφαλικά” που σκορπίζουν οι λογαριασμοί στο ρεύμα.

Γι’ αυτό και μίλησε για “εποποιϊα” αυτής της κυβέρνησης, αναφέροντας ωστόσο καθόλου τυχαία δύο φορές ονομαστικά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή. “Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέκαθεν απέναντι σ’ αυτή τη λογική (των ρουσφετιών) και απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή και απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη του πατρός που έκανε 8.800 ρουσφέτια μέσα μία χρονιά” είπε με νόημα.

Δεσμεύτηκε δε για την κατάργηση του νέου ΕΦΚΑ όταν μία προοδευτική κυβέρνηση αναλάβει τα ηνία της χώρας ευχόμενος αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατόν...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr