Ο Σάκης Ρουβάς ανήκει "στο συνάφι του Λιγνάδη...


 ...για αυτό και τον υποστήριξαν με νύχια και με δόντια στην αρχή, όπως η Μενδώνη"...

Ο Σάκης Ρουβάς τρέφει «μόνο αγάπη και θαυμασμό» για τον Λιγνάδη και στενοχωριέται για την «κόλαση στην οποία βρίσκεται». Συμπάσχει μαζί του. 

Για τα φερόμενα ως θύματα του Λιγνάδη ο Σάκης δεν έχει κάτι να πει, δεν συμπάσχει μαζί τους, δεν υπάρχουν καν στον ορίζοντά του. 

Ακόμα και αν...

υπέστησαν όσα ισχυρίζονται δεν έχουν παρά τον εαυτό τους να κατηγορήσουν αφού όπως είπε «τίποτα δεν έρχεται σε εμάς αν δεν το προκαλέσουμε».

Ο Σάκης δεν πιστεύει ότι ο Λιγνάδης έκανε όσα του καταλογίζονται (βιασμούς, κακοποιήσεις κλπ.). Αλλά και αν τα έκανε, τα έκανε επειδή είναι άρρωστος, όπως οι ναρκομανείς. Τους αρρώστους όμως δεν τους φυλακίζεις, τους βοηθάς να γίνουν καλά.

Τελικά για τον Σάκη, το μόνο θύμα στην υπόθεση Λιγνάδη είναι ο ίδιος ο Λιγνάδης, είτε έκανε, είτε δεν έκανε όσα του καταμαρτυρούν. 

Ο Σάκης είναι ειλικρινής. Έτσι σκέφτονται όσοι ανήκουν στο συνάφι του Λιγνάδη, για αυτό και τον υποστήριξαν με νύχια και με δόντια στην αρχή, όπως η Μενδώνη. 

Μέχρις ότου κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει άλλο, οπότε «εξαπατήθηκαν από την υποκριτική του τέχνη». Δεν είναι, βλέπετε, τόσο αφελείς όσο ο Σάκης.

Το πρόβλημά τους δεν ήταν ποτέ τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε, αλλά ότι πιάστηκε. 

Όπως στην περίπτωση του Δούκα και του Λιβανού – το πρόβλημα του Μητσοτάκη και των συν αυτώ δεν είναι ότι εξαγόραζαν ψήφους με λεφτά του Δημοσίου – το ίδιο κάνουν ακόμα - αλλά ότι κόμπαζαν για αυτό δημόσια.

Ο Σάκης όμως δεν κατέχει την «υποκριτική τέχνη» και ας πρωταγωνίστησε σε αρχαίο δράμα ελέω… Λιγνάδη. 

Τα καθάρματα συνήθως προδίδονται είτε από αλαζονεία είτε από ηλιθιότητα. Και ο Σάκης αλαζόνας δεν είναι.


Δημητρης Τσιρκας (FB)