Τσίπρας: Διαχειριστής της συμφοράς ο Μητσοτάκης...

 
ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συνεργασία στην κυβέρνηση με κάθε πρόσφορο τρόπο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίσθηκε στην τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ επικρίνοντας την πολιτική που εφαρμόζει ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως «είναι διαχειριστής της... συμφοράς, κυριολεκτικά και μεταφορικά».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για εκλογές τώρα «για να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και την κοινωνική συνοχή» και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση μετεκλογικής συνεργασίας στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Το μετωπό μας είναι ο Μητσοτάκης, το έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, είμαι ανοιχτός σε συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά.

«(…) στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση», τόνισε και έστρεψε τα βέλη του στον ίδιο ον πρωθυπουργό που «δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας».

Συνέδεσε το θέμα της αύξησης των τιμών στην ενέργεια με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ λέγοντας «εμείς δεν θα προχωρούσαμε εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης» και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το ‘19».

Στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές και να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση σημείωσε πως «η ΔΕΗ θα ανακτήσει το "Δ" (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι». Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε «δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ' το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη», ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

Αναφορικά με την στάση της κυβέρνησης είπε: «Η κυβέρνηση έχει μια αντίληση για το πώς λειτουργεί η οικονομία: ''αφήνουμε την αγορά να αυτορυθμιστεί και το κράτος δεν παρεμβαίνει''. Αυτή είναι η αντίληψη Μητσοτάκη, αλλά δεν ξέρω αν είναι η αντίληψη της Δεξιάς, γιατί ένα κομμάτι της ΝΔ δεν ασπάζεται αυτή την αντίληψη».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης που δεν την θέλει, αλλά ενα λόμπι ισχυρό επιχειρηματιών που είναι προσανατολισμένοι στην αύξηση του κέρδους και στην μείωση του μισθολογικού κόστους.

«Ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντα όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει μια εύκολη συνταγή για όλα. Λεφτά και προσλήψεις. Έτσι λοιπόν και σήμερα ήταν επικίνδυνα απλοϊκός σε όσα είπε για ένα τεράστιο σε μέγεθος κοκτέιλ διεθνών κρίσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης...


efsyn.gr