Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Άδειες – μητρώο media στο πολιτικό τραπέζι διαπραγμάτευσης...


 Μετά το ραδιόφωνο και τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες στο τραπέζι των πολιτικών διαβουλεύσεων με τους ιδιοκτήτες media μπαίνει και ο περιφερειακός,
έντυπος και ηλεκτρονικός, Τύπος. Όπως και στην περίπτωση του ραδιοφώνου, τέθηκε ως ορόσημο ο ερχόμενος Φεβρουάριος προκειμένου... να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο σύστασης και λειτουργίας ενός νέου, ενιαίου μητρώου ενημερωτικών ΜΜΕ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέλαβε τις διαβουλεύσεις με τους εκδότες και ανακοίνωσε πρόσφατα τη σύσταση ομάδας εργασίας για το νέο, κομβικής φύσεως, μητρώο. Σε αυτή θα μετέχουν εκπρόσωποι των Ενώσεων ιδιοκτητών περιφερειακού Τύπου, της ένωσης διαδικτύου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Οι εκδότες της περιφέρειας πάντως έθεσαν ήδη το κύριο αίτημά τους, να ενταχθούν στο μητρώο, χωρίς περιορισμούς, όλες οι επιχειρήσεις έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Σημαντικό παραμένει για τις ενώσεις συντακτών το θέμα κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας, αν και δεν έγινε γνωστό αν στην ομάδα εργασίας θα μετέχει εκπρόσωπος των δημοσιογράφων.

typologies.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.