Πέφτουν οι… μετοχές του...

 
Όσοι παρακολουθούν προσεκτικά πώς εξελίσσεται το «χρηματιστήριο» στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης δεν έχει πλέον την ίδια επιρροή που είχε. Παλαιότερα, ο Γεραπετρίτης ήταν ο «εξ απορρήτων», πολλοί των αντιμετώπιζαν ως...«αντ’ αυτού», ενώ όποια κυβερνητικά στελέχη είχαν την έμπνευση να συγκρουστούν μαζί του το… πλήρωναν. Ωστόσο, πλέον ο υπουργός Επικρατείας έχει έναν πιο διεκπεραιωτικό ρόλο, καίτοι παραμένει συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Neo πληροφορείται ότι την… πορεία του Γιώργου Γεραπετρίτη έχει πάρει ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. 

Ο Σκέρτσος έχει προκαλέσει πολλές φορές γκρίνιες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με δηλώσεις του, όπως ότι «δεν υπάρχει έρευνα ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν περισσότερο» ή τα περί… «πολυτελούς ΕΣΥ».

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, αυτές τις δηλώσεις τις έκανε… «σημαία» -όπως θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση του. Συν τοις άλλοις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιφορτίσει εδώ και μήνες τον Σκέρτσο με τον συντονισμό όλων των ενεργειών για την διαχείριση της πανδημίας, αλλά πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του υπουργού του. 

Να και κάτι που έχουν κοινό Γεραπετρίτης και Σκέρτσος -εκτός από τον ίδιο υπουργικό τίτλο…

matrix24.gr