Κυβερνητικό αλαλούμ...

 
Τι κι αν έγιναν πανηγυρικές ανακοινώσεις για την επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που θα δοκιμάσει τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταφέρει να εκδώσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία... θα δοθεί το πράσινο φως για την εφαρμογή του μέτρου.

Τα κυβερνητικά στελέχη, όπως φαίνεται, είχαν ρίξει όλο το βάρος τους στην επικοινωνιακή διαχείριση του μέτρου και τους διέφυγε ότι χρειάζεται να κάνουν κάποια καίρια βήματα για να μπορέσει να γίνει πράξη η εξαγγελία.

Το ανακάλυψαν όταν η ΚΥΑ έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών μετά την υπογραφή της από τον υπουργό Περιβάλλοντος. Τα στελέχη του υπουργείου διαπίστωσαν τότε ότι επειδή η πρόβλεψη είναι για επιδότηση ρεύματος όχι μόνο σε νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις χαμηλής τάσης, χρειάζεται να έχει γίνει πρώτα η σχετική κοινοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν, προκειμένου να δοθεί η εξαίρεση από τον κανονισμό περί κρατικών ενισχύσεων.

Την ίδια ώρα οι εταιρείες προμήθειας έχουν περάσει την επιδότηση στους λογαριασμούς Σεπτεμβρίου και προχωρούν στην τιμολόγηση και για τον Οκτώβριο.

Να σημειωθεί ότι η εξαγγελία για την επιδότηση ρεύματος είχε γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ...

avgi.gr