Είδη ρολών για οικιακές και επαγγελματικές ανάγκες


Τα ρολά ασφαλείας είναι η πιο διαδεδομένη λύση για την ασφάλεια των καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων, γι’ αυτό και πολλοί τα αποκαλούν ρολά καταστημάτων, ωστόσο τον τελευταίο καιρό μπορεί να δει κανείς ότι ρολά μπαίνουν και σε οικιακούς χώρους. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι τα ρολά είναι από τα λίγα μέσα προστασία ενός χώρου που πραγματικά κρατούν τον κλέφτη έξω από αυτόν, προσφέροντας έτσι μία «φυσική» και όχι «ψυχολογική» θωράκιση, όπως αυτή που προσφέρουν οι κάμερες και οι συναγερμοί. Βλέπουμε λοιπόν πως τα ρολά έχουν γίνει μία βιώσιμη εναλλακτική λύση για οικιακές γκαραζόπορτες αλλά και για την προστασία σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα, όπου τα κάγκελα ήταν η παραδοσιακή λύση.

Αν επισκεφθείτε μία επιχείρηση που ειδικεύεται στα ρολά ασφαλείας είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία για να επιλέξετε, ποια όμως είναι τα πιο κατάλληλα ρολά για τον χώρο σας αλλά και για την χρήση που τα θέλετε; Αν και το προσωπικό της επιχείρησης σίγουρα θα σας βοηθήσει και θα σας κατατοπίσει, ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Ρολά για επιχειρήσεις

Τα  ρολά καταστημάτων είναι όλα συμβατά με όλα τα καταστήματα, αυτό φαίνεται άλλωστε από το όνομα τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι όλοι οι τύποι ρολών κατάλληλοι για όλα τα καταστήματα. Τα ρολά κλειστού τύπου ας πούμε περιορίζουν εντελώς την πρόσβαση των κλεφτών στη βιτρίνα, αλλά στην ουσία εκμηδενίζουν την ορατότητα της στους υποψήφιους πελάτες, οπότε σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση για ένα κατάστημα ρούχων. Από την άλλη, αν και τα ρολά ανοιχτού τύπου είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για καταστήματα που βασίζονται στη βιτρίνα τους, αν αυτά βρίσκονται σε περιοχές που γίνονται συχνά ταραχές κι επεισόδια, τότε θα πρέπει να επενδύσουν σε ρολά διάτρητου τύπου που προσφέρουν έναν ιδανικό συνδυασμό ασφάλειας αλλά και ορατότητας....

Αυτό που προκύπτει λοιπόν, είναι ότι η επιλογή ρολών για ένα κατάστημα θα πρέπει να γίνει με βάση πολλούς παράγοντες, με τους πιο σημαντικούς να είναι ο τύπος του χώρου αλλά και η τοποθεσία του. Είναι καλό λοιπόν να μιλήσετε με κάποιον ειδικό από μία επιχείρηση ρολών για να μελετήσει την επιχείρηση σας και να σας προτείνει την βέλτιστη λύση. Σε γενικές γραμμές, τα πράγματα έχουν ως εξής: τα κλειστού τύπου ρολά είναι για επιχειρήσεις που δεν βασίζονται στην βιτρίνα τους, τα διάτρητα για επιχειρήσεις που βασίζονται μεν στη βιτρίνα αλλά έχουν ακριβά προϊόντα ή είναι σε «επικίνδυνες» περιοχές και τα ανοιχτού τύπου είναι καλή λύση για όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Ρολά για σπίτια

Όπως είπαμε και πριν, σε επιχειρήσεις όπως η  Μενούνος - Ρολλά Ασφαλείας Καταστημάτων έχει ανέβει πολύ η ζήτηση για ρολά ασφαλείας για οικιακή χρήση. Εννοείται λοιπόν ότι κι εδώ θα πρέπει να γίνει μία προσεκτική επιλογή με βάση το που θα τοποθετηθεί το ρολό. Για να το εξηγήσουμε καλύτερα, άλλος τύπος ρολού θα μπει στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ενός σπιτιού και άλλος στο γκαράζ του.

Ξεκινώντας από το γκαράζ που είναι και ο χώρος στον οποίο παραδοσιακά τοποθετούνται τα ρολά, θα λέγαμε πως τα ρολά κλειστού τύπου είναι μονόδρομος. Τα ρολά αυτά προσφέρουν στο αυτοκίνητο απόλυτη προστασία όχι μόνο από τους υποψήφιους κλέφτες, αλλά και από τον καιρό και τις υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, κρατούν και μακριά τα «αδιάκριτα βλέμματα».

Όσον αφορά τις πόρτες και τα παράθυρα, μπορεί τα ρολά κλειστού τύπου να προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια, αλλά στην ουσία θα σας κλείσουν τελείως την ορατότητα και το φως όσο θα είναι κλειστά. Τα ρολά ανοιχτού τύπου είναι η βέλτιστη επιλογή και μάλιστα μπορείτε να πετύχετε και λύσεις που θα είναι τόσο καλαίσθητες όσο και ασφαλείς. Αν θέλετε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτή που προσφέρουν τα ανοιχτού τύπου ρολά, τότε θα πρέπει να στραφείτε στα διάτρητα.