Μην μετράτε ψήφους, αλλά ανθρώπινες ζωές...

0


 Το υγειονομικό Βατερλώ της Θεσσαλονίκης του 2020 δεν δίδαξε τίποτα τελικά στην κυβέρνηση. Τα μισόλογα περί λαθών όσον αφορά τον περσινό εορτασμό του πολιούχου της πόλης τα πήρε ο αέρας και καλό θα είναι να ετοιμάζονται όλοι για νέες περιπέτειες και νέα όξυνση της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα γενικότερα...

Η κυβέρνηση, παρότι βρισκόμαστε εν μέσω του τέταρτου κύματος και παρά την έντονη ανησυχία των επιστημόνων για τον χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου με πρόσχημα την ενίσχυση της «ιστορικής μνήμης».

Την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν πως, αν γίνουν οι παρελάσεις, θα πρέπει να είναι με αυστηρά μέτρα και χωρίς παρουσία κόσμου, το υπουργείο Εσωτερικών, σαν να βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου το κυρίαρχο είναι το εθνικό φρόνημα και όχι η δημόσια υγεία, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στις παρελάσεις χωρίς να κάνει λόγο ούτε καν για τις ελάχιστες υγειονομικές δικλίδες, όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η στάση του υπουργείου Εσωτερικών και συνολικά της κυβέρνησης στο θέμα του εορτασμού στον  Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, που όλοι θυμούνται τι επακόλουθα είχε πέρυσι, καθώς από εκεί ξεκίνησε το δεύτερο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο Βορίδη, όχι μόνο η παρέλαση, αλλά και η λειτουργία στον  Άγιο Δημήτριο θα γίνουν κανονικά και φέτος.

Με αυτές τις αποφάσεις η ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει θα βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και όχι τους πολίτες, επειδή το ίδιο λάθος δεν επιτρέπεται δεύτερη φορά, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος που φοβούνται να πάρουν. Διότι δεν μετράμε ψήφους, αλλά ανθρώπινες ζωές...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)