Η δικαίωση του Τόσκα...


 …για την διάβρωση στην ΕΛΑΣ...

Ο Νίκος Τόσκας έφυγε με «άδικο» τρόπο από την Κατεχάκη, με την έννοια ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, όπως και ο πόλεμος φθοράς που υπέστη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη για θέματα εγκληματικότητας επισκίασαν τις ενέργειες που είχε κάνει για να βελτιωθεί εν τοις πράγμασι η Ελληνική Αστυνομία. Όμως, οι εξελίξεις σχετικά με μία μείζονα έρευνα που δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία Τόσκα έρχονται να δικαιώσουν, κατόπιν εορτής ασφαλώς, τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Βλέπετε, σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων παραπέμπονται 19 άτομα, τα ονόματα των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στο 70σέλιδο πόρισμα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ! 

Όπως έγραφε χθες το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», «πρόκειται για δικηγόρους, απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς της αστυνομίας, όπως επίσης και ιδιώτες. Αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας καθώς φέρονται να έδιναν χρήματα σε αστυνομικούς κεντρικών τμημάτων της Αθήνας, ώστε να μη γίνονται έλεγχοι σε παράνομους οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που είχαν υπό τον έλεγχό τους επιχειρηματίες της νύχτας». 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «τέσσερα από τα πρόσωπα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας της ΕΥΠ δολοφονήθηκαν στο διάστημα από το 2018 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τον πρώην αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστου, τον Δημήτρη Μάλαμα, τον Δημήτρη Καπετανάκη και, πιο πρόσφατα, τον Γιώργο Καραϊβάζ». Αν ο Νίκος Τόσκας δεν είχε δρομολογήσει αυτή την έρευνα, τώρα δε θα είχαμε δικαστικές εξελίξεις. Αλλά όταν κάποιοι ασχολούνταν με την ουσία της διάβρωσης της Αστυνομίας, κάποιοι άλλοι τούς αντιπολιτεύονταν με ατάκες για… το «άβατο των Εξαρχείων»…

matrix24.gr