Τι σηματοδοτούν οι απειλές Μπάιντεν στον Πούτιν...


 Είναι δυνατόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο δολοφόνο και να απειλεί, πως σύντομα θα υποστεί τις συνέπειες; Και η δήλωση αυτή, δεν έγινε εν θερμώ. Ήταν η απάντηση του Τζο Μπάιντεν σε ερώτηση “παραγγελία”(;) από τον Τζωρτζ Στεφανόπουλο του ABC, ο οποίος έπαιρνε τη συνέντευξη.

Ποια όμως ήταν... η κατηγορία για μια τόσο προκλητική για τα διπλωματικά ειωθότα δήλωση; Η ανάμειξη του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, είπαν. Η ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016, έχει παραγραφεί; Έχει παραγραφεί και η ανάμειξη της βρετανικης εταρείας Cambridge Analytica σε εκείνες τις εκλογές; Ποιές είναι οι αποδείξεις; Δεν παρουσιάστηκαν!

Τώρα όλοι μιλούν για την έναρξη ενός νέου γύρου Ψυχρού Πολέμου. Για επάνοδο των ΗΠΑ στην κλασική αμερικανική αρχιτεκτονική. Απομόνωση της Ρωσίας με την βοήθεια των Ευρωπαίων συμμάχων της στο ΝΑΤΟ και μετά αντιμετώπιση της Κίνας. Και η Κίνα θα περιμένει τους Αμερικανούς για το πότε θα έρθει η δική της σειρά; Και γιατί η νέα αμερικανική ηγεσία, της οποίας η παγκόσμια ηγεμονία απειλείται πλέον από τον γίγαντα της Ασίας, στοχοποιεί πάλι τη Ρωσία; Η απάντηση είναι απλή: Το σύστημα για να δουλέψει χρειάζεται πάντα έναν εχθρό. Δεν έχει καμία σημασία που δεν υπάρχει πλέον το φόβητρο του κομμουνισμού. Η τεράστια βιομηχανία οπλικών συστημάτων χρειάζεται πάντα αντικείμενο.

Ποιες λοιπόν θα είναι οι συνέπειες, που θα δούμε σύντομα, όπως υποσχέθηκε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος; Θυμίζουμε πως ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, είχε δηλώσει ότι «θα καταστήσει σαφές στο Κρεμλίνο ότι πρέπει να τερματίσει την επιθετικότητά του και την κατοχή της Ουκρανίας». Παράλληλα δεσμεύθηκε να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων «φονικών όπλων», ενώ πρότρεψε το Κίεβο να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις καθώς είναι ζωτικής σημασίας. 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Χρηστου Δημητρη, πατήστε ΕΔΩ...