Αλλά και η βλακεία εξηγείται...


 Είπε ο γνωστός πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στο CNN ότι θα χαλαρώσουν τα «έξυπνα» μέτρα που ο ίδιος πήρε και θα ανοίξουμε τώρα, την στιγμή της κορύφωσης της τραγωδίας που τα κρούσματα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και το ΕΣΥ τα όρια του! Ο... αυταρχισμός και η αλαζονεία της «αριστείας» πηγαίνουν χέρι-χέρι με την βλακεία. 

Έχουμε να κάνουμε με μια απολύτως βλακώδη φιλοσοφία των «έξυπνων» μέτρων η οποία συνοψίζεται ως εξής. Μαντρώνουν τον κόσμο μέσα στους κλειστούς χώρους όπου ευδοκιμεί ο ιός και απαγορεύουν τους ανοιχτούς και τον καθαρό αέρα(!) Αλλά και η βλακεία εξηγείται. 

Επιρρίπτουν την ευθύνη για την διασπορά του ιού στους ανοιχτούς χώρους και φυσικά στις διαδηλώσεις και εκμεταλλεύονται την πανδημία ώστε να περάσουν τα πιο ανάλγητα κοινωνικά, αυταρχικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια με τον κόσμο μαντρωμένο χωρίς τις ανεπιθύμητες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Όμως η πραγματικότητα βοά και πλέον αποκαθηλώνει τα τερατώδη ψέματα και την αδίστακτη προπαγάνδα. Έφτιαξαν λένε 1300 ΜΕΘ ενώ αυτήν την στιγμή δεν είναι διαθέσιμες πάνω από 600 και άνθρωποι κείτονται διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους. 

Πού είναι οι υπόλοιπες; Πώς διάφορες περιοχές της χώρας όπου δεν γίνονται διαδηλώσεις βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο; Έτσι και αλλιώς η βαθύτερη πεποίθηση των «αρίστων» είναι ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με τον αυταρχισμό, την πρόσληψη αστυνομικών και την καταστολή, διότι μόνο έτσι «καταλαβαίνουν» οι πολλοί, οι πλεμπαίοι και το απλυταριό. 

Οι φτωχοί και οι πολλοί είναι αποτυχημένοι και «λούζερς» επειδή δεν είναι έξυπνοι όπως λέει η κα Ξαφά, ή δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα βιογραφικό όπως λέει ο Κυρανάκης, ή ζουν απ τον μισθό τους όπως λέει ο κος Μητσοτάκης.

 Οι πολλοί δηλαδή, χρειάζονται συμμόρφωση και επειδή ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η καταστολή αντί να λύνουν προβλήματα ξεσηκώνουν και τον κόσμο στις πλατείες, γιαυτό και η «άριστη» αλαζονεία, μπροστά στο αδιέξοδο του μεγαλείου της, χάνει τον μπούσουλα και φτάνει έως και την απόλυτη βλακεία. 

 Με μια τέτοια κυβέρνηση λοιπόν της «άριστης» και ασυμπτωματικής βλακείας και δεδομένου ότι όλοι μας ποθούμε την ελευθερία, φτάσαμε στο σημείο να μη θέλουμε πια να μειωθούν τα κρούσματα από τα 3465 που είναι σήμερα στα 700, διότι ο γνωστός πρωθυπουργός των «έξυπνων» μέτρων, όταν μειώνονται τα κρούσματα μας μαντρώνει και όταν αυξάνονται μας απελευθερώνει... 

 Τάκης Ψαρίδης 

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr