Κρίσιμες στιγμές για την Κύπρο...


 Οδηγούν το νησί σε “σφαγή” στη βάση βρετανικού σχεδίου...

Παίζεται ένα άθλιο και άγριο παιγνίδι εναντίον της Κύπρου και των Ελληνοκυπρίων τούτο το διάστημα, αλλά η πανδημία και τα σκάνδαλα του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου, καλύπτουν τις διεργασίες για το μείζον εθνικό θέμα.

Η...

ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη και δηλητηριασμένη και αφήνονται οι ξένοι συνωμότες, υπό την ηγεσία των Βρετανών, να βυσσοδομούν εναντίον του κυπριακού λαού. Η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι μόνη, δεν έχει βοήθεια από πουθενά, και ειλικρινά νιώθουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Και ομιλώ πολύ σοβαρά.

Ελπίζω, βέβαια, ότι οι Έλληνες της Κύπρου θα συντρίψουν στο δημοψήφισμα τη φιλοτουρκική διευθέτηση, που μαγειρεύουν οι Βρετανοί σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, κάποιους γραφειοκράτες στην Ευρώπη και μερικούς Κύπριους πολιτικούς. Εκτός αν οι Εγγλέζοι τους ακυρώσουν αυτό το δικαίωμα.

Πάντως, “ψιλοπάγωσε” την Λευκωσία και την Αθήνα την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες –σχετικό κείμενο ΕΔΩ– και αντιλαμβάνομαι ότι θα ζητηθούν κάποιες διευκρινίσεις, αν και είναι μάταιο να περιμένει κανείς δίκαιη αντιμετώπιση από τα Ηνωμένα Έθνη της κατοχικής Τουρκίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, πατήστε ΕΔΩ...