Covid-19: Ξανά στον δρόμο οι άνθρωποι του πολιτισμού...

 
Αν και η κινητοποίηση είχε εξαγγελθεί πριν, μετά τις μεσημεριανές ανακοινώσεις Πέτσα αιτιολογείται έτι περαιτέρω, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει το λουκέτο στις τέχνες και τον πολιτισμό. 

Έτσι, τα... διοικητικά συμβούλια των σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, προχωρούν αύριο Τρίτη...

, στις 12 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς τα προβλήματα για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, μετά και την επέκταση του lockdown στο σκέλος που τον αφορά, έχουν γιγαντωθεί. 

«Το δεύτερο ολικό lockdown ήρθε ως καταπέλτης να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τον ήδη επιβαρυμένο κλάδο μας. Τη στιγμή που ολόκληρος ο Νοέμβριος παρήλθε με τον Πολιτισμό σε αναστολή, είναι σχεδόν βέβαιο -με βάση τις τελευταίες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων- πως το ίδιο θα συμβεί και το μήνα Δεκέμβριο», τόνιζαν τα σωματεία στην ανακοίνωσή τους, πριν τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ζητούν «επείγουσα κοινή τηλεδιάσκεψη με τα τρία συναρμόδια υπουργεία (Πολιτισμού, Οικονομικών και Εργασίας) για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν, τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, το μητρώο καλλιτεχνών και τα επιδόματα».