Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Αποκάλυψη: Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για Βοτανικό!


Ένα σπουδαίο βήμα για την υλοποίηση του πρότζεκτ του Βοτανικού έγινε σήμερα.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6, υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του Ερασιτέχνη, αλλά και ομίλου τραπεζών για την υλοποίηση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης.

Γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για έγγραφη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων πλευρών πως θα περάσουν σταδιακά στην υλοποίηση του μεγάλου έργου...Άλλωστε με τη νομική θωράκιση του έργου (καθώς υπάρχει ψηφισμένος νόμος), τη σύμπραξη όλων των αρχών του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, αλλά και το deal για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ, δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στο δρόμο. Η κατασκευή του έργου αρχίζει τέλος του 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Υπενθυμίζεται πως το πλάνο προβλέπει γήπεδο ποδοσφαίρου περίπου 35 χιλιάδων θέσεων, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη και εμπορικούς χώρους. Όσο για το κλειστό του μπάσκετ, έχει μείνει εκτός Διπλής Ανάπλασης (γιατί δεν προβλεπόταν από τον ήδη ψηφισμένο νόμο) και στόχος είναι να χτιστεί σε όμορο οικόπεδο σε μια επόμενη φάση.

Τα επόμενα βήματα είναι η υπογραφή στις διμερείς συμφωνίες, η μελέτη και στόχος είναι το έργο να είναι έτοιμο σε 36 μήνες.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.