Τι ξέρει η Welt για τους Τούρκους;...

Σύμφωνα με τη γερμανική Die Welt, ο Ερντογάν έδωσε εντολή στους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρρίψουν ένα μαχητικό αεροσκάφος, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν (η είδηση διαψεύστηκε με 24ωρη καθυστέρηση από την Τουρκία). 

Δηλαδή, ο...

ένας σε ρόλο κακού μπάτσου, οι άλλοι καλού. Σε κάθε περίπτωση… ανθρωπιστές όλοι. Γιατί από τη μια ο Ερντογάν ζήτησε να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα (για την περίπτωση του μαχητικού επιχειρηματολόγησε ότι ο Έλληνας πιλότος θα προλάβει να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτόξευσης!), και από την άλλη οι φιλεύσπλαχνοι στρατιωτικοί απάντησαν ότι δεν γίνεται αυτό, δηλαδή να μην υπάρξουν θύματα.

Το δημοσίευμα, έστω και αν είναι έγκυρο (από μια εφημερίδα που θεωρείται έγκυρη), είναι παράδοξο. Δεν ξεχνάμε ότι η Τουρκία το 2015 δεν δίστασε να καταρρίψει ρωσικό αεροπλάνο που παραβίασε για λίγο (για 17 δευτερόλεπτα, γράφτηκε) τον εθνικό εναέριο χώρο της σε βάθος περίπου δύο χιλιομέτρων.

Ο Ντι Βελτ είναι από τα Μέσα ενημέρωσης που ασχολείται ιδιαίτερα με την Τουρκία και διαθέτει, ή δείχνει ότι διαθέτει, πηγές που την τροφοδοτούν με πληροφορίες.
Το 2014 είχε κάνει μια εντυπωσιακή αποκάλυψη: ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας παρακολουθεί το πυρηνικό πρόγραμμα που αναπτύσσει η Τουρκία και ότι έχει ισχυρή ένδειξη ενός εν εξελίξει σχεδίου κατασκευής πυρηνικών όπλων.

Η ίδια εφημερίδα έχει γράψει το 2014 ότι Τουρκία αναπτύσσει πρόγραμμα κατασκευής πυραύλου με ακτίνα δράση 2.500 χιλιόμετρα, και ότι μπορεί να ήταν έτοιμος το 2015...

harddog-sport.blogspot.com