Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Eurostat: Η ελληνική οικονομία ήταν σε ύφεση από το τέλος του 2019


Η οικονομική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 2,7% το πρώτο τρίμηνο (Ιαν-Μαρ) του 2020 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο με βάση εποχιακά και ημερολογιακά στοιχεία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο πριν την πανδημία και το lock-down, το οποίο ίσχυσε από τις 23 Μάρτη 2020.
Η συρρίκνωση της παραγωγής το α΄ τρίμηνο του 2020 ακολουθεί την συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας που καταγράφηκε και στο τρίτο (Ιουλ-Σεπ) αλλά και στο τέταρτο τρίμηνο (Οκτ-Δεκ) του περσινού έτους (2019)...

Δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωση της οικονομικής παραγωγής, σε τριμηνιαία βάση, θεωρούνται ευρέως ως ο ορισμός της ύφεσης και αυτό το είχε “πετύχει” ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα από το τέλος του 2019.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, πως η συρρίκνωση του πρώτου τριμήνου του 2020, είναι η έκτη μεγαλύτερη ύφεση (σε τριμηνιαία βάση) των τελευταίων 30 χρόνων…

jodi.graphics
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.