Σκληρός Ερντογαν για Αγια Σοφιά...


«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην λατρεία μας» διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος που για ακόμα μία φορά τοποθετήθηκε δημόσια αναφορικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας, λίγο πριν την απόφαση για τη μετατροπή του μουσείου σε τζαμί.
Μιλώντας σε...


εγκαίνια ενός τζαμιού ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως οι κατηγορίες που διατυπώνονται «κατά της Τουρκίας για την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη στοχεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα» της γείτονος.

«Η Τουρκία πάντα θα προστατεύει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων, που είναι η θρησκευτική πλειοψηφία, αλλά και τα δικαιώματα των μελών άλλων δογμάτων» τόνισε ο ίδιος.

«Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τον νόμο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα ή και την εξουσία στους δικούς μας τόπους λατρείας, όπως δεν εμπλεκόμαστε εμείς στους τόπους λατρείας πολιτών άλλων χωρών στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.


Η νέα δήλωση του Τούρκου προέδρου έρχεται την ώρα που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η απόφαση τουρκικού συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το αίτημα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως διατυπώθηκε από σειρά τουρκικών ενώσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών ενώσεων, υποστηρίζοντας ότι «η απόφαση για τη μεταβολή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου και της προεδρίας».