Αθώοι Λιακουνάκος και άλλοι δέκα...


Αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο επιχειρηματίας - έμπορος όπλων Θωμάς Λιακουνάκος, για την σύμβαση αγοράς των ελικοπτέρων Απάτσι.

Μαζί του...

αθώοι κηρύχθηκαν και άλλοι δέκα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ανάμεσα τους και ο πρώην γενικός γραμματέας οικονομικού σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός.

Η αθωωτική απόφαση η οποία προέκυψε κατόπιν πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας, αφορά στην υπόθεση των αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που απέρρεαν από την σύμβαση  προμήθειας των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache.


Στην ομόφωνη απόφαση του το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων, αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι αποδιδόμενες βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος κατηγορίες σε βάρος των συνολικά 11 εμπλεκόμενωνπροσώπων και ότι σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από την επίδικη προμήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου μεταξύ του ΥΕΘΑ και της αμερικανικής εταιρείας BOEING. Υποκατασκευάστρια της τελευταίας για την υλοποίηση  του έργου  είχε επιλεγεί η εταιρεία SONAK του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, η οποία εφέρετο σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 27εκ. δολάρια.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατά περίσταση το αδίκημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργία σε αυτό. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του επιχειρηματία, Θανάση Κανελλόπουλου και Πάρης Τσάμης, είναι η τρίτη κατά σειρά αθώωση του Θωμά Λιακουνάκου.

efsyn.gr