Διχαστικός Σαμαράς, εκτόξευσε απειλές από τη Βουλή

«Μέχρι τέλους». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε πολλές φορές ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη Novartis. 

Ο...

έντονα επιθετικός λόγος και οι συνεχείς απειλές κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος στο γνωστό κλίμα ρεβανσισμού και διχασμού, απείλησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα με περαιτέρω δεινά στο προσεχές μέλλον.

«Το "μέχρι τέλους", είναι η δύναμη της αλήθειας, της συνείδησης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Είναι η φωνή της κοινωνίας και της πολιτικής, η απόφαση για το τέλος των παρα-μηχανισμών παντού! Είναι το "ποτέ ξανά"», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ.

Παράλληλα, έβαλε στο στόχαστρό του και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως κάποια στιγμή θα διερευνηθεί και ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και πάνω από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

«Άντε λοιπόν και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Πώς την έστησε αυτή τη σκευωρία; Μόνος του; Ποιος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ήταν ο πρωθυπουργός τότε;», δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός θύμισε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πως ο ίδιος τους είχε προειδοποιήσει πως θα γίνουν «όμηροι» του Δημ. Παπαγγελόπουλου, ενώ κατηγόρησε ως φυσικούς αυτουργούς τους «τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, γνωστούς και ως 'μαθητές' του Παπαγγελόπουλου» λέγοντας πως «οι ευθύνες Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανόλη είναι συγκεκριμένες και κατονομάζονται ήδη στο πόρισμα».

«Με υποτίμησατε, δεν με είχατε διαβάσατε καλά» είπε επίσης ο κ. Σαμαράς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Νομίζατε ότι εγώ θα κάτσω ήσυχος; Ότι θα λουφάξω και θα φοβηθώ; Θα σας "ταράξω στη νομιμότητα"».

Παππάς: Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργό, ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς δήλωσε πως «ο κ. Σαμαράς είναι η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας. Έπρεπε να έχει τα κότσια να εμφανιστεί στην προανακριτική και να καταθέσει, όπως έκανα εγώ που δέχθηκα μια αήθη επίθεση».

Τόνισε επίσης πως ο κ. Σαμαράς «εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον μου και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει τι έκανε αυτός στις συναντήσεις του με τον κ. Μιωνή».

«Να θυμίσω στον κ. Σαμαρά ότι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ο πρώτος που τεκμηριωμένα τον κατηγόρησε ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι μισοί από αυτούς που τον χειροκροτούσαν εδώ πριν από λίγο», είπε ο Ν. Παππάς.

efsyn.gr