Αγιά Σοφιά: Ανοιχτή όλο το 24ωρο με εντολή… Ερντογάν...

Άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των προκλήσεων με αποκορύφωμα την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και το σόου με την προσευχή της Παρασκευής έβαλε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνοντας ότι ο ναός, που πλέον λειτουργεί ως τζαμί μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Τουρκίας και την υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Ερντογάν, θα είναι ανοιχτός 24 ώρες το 24ωρο.

«Ο...
πρόεδρός μας έδωσε εντολή να είναι ανοιχτή η Αγιά Σοφιά 24 ώρες το 24ωρο για προσευχή, αρχής γενομένης από σήμερα. Το τζαμί Αγία Σοφιά θα είναι πάντα ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον πρόεδρό μας» έγραψε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης γνωστοποιώντας την απόφαση Ερντογάν, ο οποιος φαίνεται να αδιαφορεί παρά τα μηνύματα καταδίκης από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και άλλες χώρες.


Την ίδια ώρα η γαλλική Le Figaro σημειώνει ότι με την προσευχή της Παρασκευής στην οποία ο Ερντογάν απήγγειλε στίχους από το Κοράνι, μπήκε ένα τέλος στην κοσμική Τουρκία όπως την οραματίστηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ προσθέτοντας ότι το μήνυμα Ερντογάν είναι πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα είναι το νέο μοντέλο για τη σύγχρονη Τουρκία.