Με αγωγές προειδοποιεί η British Airways...

Να κινηθεί νομικά κατά των σχεδίων της βρετανικής κυβέρνησης για υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όσους εισέρχονται στη Βρετανια εξετάζει η British Airways.

Ο...

CEO της IAG, μητρικής της British Airways, δήλωσε στο Sky News ότι μελετά την κατάσταση με δικηγόρους.

Όπως είπε ο Γουίλι Γουόλς, οι «παράλογοι» κανονισμοί καραντίνας θα «τορπίλιζαν» τις πιθανότητες της εταιρείας να ξεκινήσει τις πτήσεις από Ιούλιο.


«Πιστεύουμε πως είναι παράλογο, πιστεύουμε πως είναι δυσανάλογο και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προσφύγουμε νομικά κατά της νομοθεσίας αυτής», δήλωσε ο Γουόλς.

Πριν από λίγες ημέρες η βρετανική κυβέρνηση άλλαξε τακτική και ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει καραντίνα σε όσους ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 8 Ιουνίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες ανησυχούν έντονα πως οι νέοι κανονισμοί θα βγάλουν εκτός τροχιάς τα σχέδια για επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αναφέρει πως θα αναθεωρεί την πολιτική της στο ζήτημα κάθε τρεις εβδομάδες και ότι εξετάζει ταξιδιωτικούς διαδρόμους με χώρες που θεωρούνται ασφαλείς και στις οποίες οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα.