Δεν θα πάνε διακοπές φέτος δύο στους τρεις Ισπανούς...

Στο σπίτι σκοπεύουν να περάσουν το φετινό καλοκαίρι φέτος οι περισσότεροι Ισπανοί, καθώς η χώρα τους είναι από τις πλέον πληγείσες της πανδημίας.

Σύμφωνα με...

δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, περίπου το 65,7% των ερωτηθέντων δεν σκοπεύει να φύγει για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και το 7% διστάζει να το κάνει.

Εκ του 27,2% όσων πάρουν άδεια, σχεδόν το 90% θα παραμείνει στην Ισπανία και μόλις το 6% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 2,5% των ερωτηθέντων σκέφτεται να συνδυάσει και τα δύο.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών, το 83% των ερωτηθέντων σκοπεύει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του έναντι 21,6% με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο, πλοίο).

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 4.258 ατόμων.

Παραδοσιακά, στην πλειονότητά τους οι Ισπανοί περνάνε την καλοκαιρινή άδειά τους στη χώρα τους, που έχει αρκετό τουρισμό.

Η Ισπανία, με περισσότερους από 27.000 νεκρούς από την πανδημία, θα ανοίξει εκ νέου την Κυριακή τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, η οποία θα πρέπει να περιμένει την 1η Ιουλίου.