Μερικές λεπτομέρειες...

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση δεν έχουν προσέξει ορισμένες σημαντικές, λεπτομέρειες

**Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, οι...

τηλεοπτικοί σταθμοί που έφεραν το βάρος της καμπάνιας με τα δωρεάν σποτ, όταν ο κοσμος καθηλώθηκε στα σπίτια του, υπέστησαν δραματική καθίζηση των εσόδων τους.

**Την ίδια ώρα υπήρξε το φαινόμενο της αύξησης του τζίρου, σε ποσοστό έως και 25% συγκριτική με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 σε επιχειρήσεις ιστοσελίδων, με προσωπικό π.χ. έως και 15 ατόμων.

**Αν αυτό συνέβη, συνιστά επαυξημένη κρατική ενίσχυση σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και δημουργία συνθηκών άνισου και αθέμιτου ανταγωνισμού στις υπόλοιπες.

**Και εδώ είναι το σημείο που παρεμβαίνει η ΕΕ και ζητάει να “παγώσουν τα μολύβια”.

**Τώρα, αν στο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά ενδιαφέρονταν για την καμπάνια και που πήγαν τα χρήματα θα έπρεπε να είχε ζητήσει το κόμμα νέα σύγκλιση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας  της Βουλήςγια το θέμα αυτό…

…με κάποιον εκπρόσωπο που να μην ζητάει από την κυβέρνηση να δώσει και άλλα χρήματα.

**Θα έπρεπε τα πρόσωπα που είχε υποδείξει στο ΕΣΡ  να καλέσουν σε έκτακτη σύγκλιση του οργάνου ώστε να διεκδικήσει η Ανεξάρτητη Αρχή τα στοιχεία της διαφήμισης για τη ραδιοτηλεόραση.

**Στην ΕΣΗΕΑ, όπου η παράταξη του κόμματος συγκυβερνάει με εκείνη της ΝΔ από το 2017, να είχε ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση, για τη χρηματατοδότηση “εκτός ΚΑΔ” και “on line μητρώου media” όπως αναφέρεται στην επιστολή Πέτσα και να είχε δημοσιοποιήσει τα ευρήματα αυτά.

**Στον ΕΔΟΕΑΠ όπου και πάλι υπάρχει η συμπόρευση με τη ΝΔ, να είχε προβεί σε έλεγχο επί των επιχειρήσεων που έλαβαν την κρατική διαφήμιση, για τις εισφορές που αποδίδουν, τον αριθμό των εργαζομένων κλπ.

**Δεν θα υπήρχε η εικόνα;

**Αλλά, όποιος δεν θέλει να σπάσει αυγά …κάνει σποτ.

"Αιχμές" (typologies.gr)