Reuters: Η Ελλάδα θα υποδεχτεί τουρίστες από 25 χώρες στις 15 Ιουνίου

Σχετικά για τον τουρισμό στην Ελλάδα μίλησαν αξιωματούχοι στο Reuters και είπαν πως η χώρα θα υποδεχτεί τουρίστες από 20 με 25 χώρες το καλοκαίρι. Μάλιστα, οι ίδιοι αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται, δήλωσαν πως ανάμεσα στις χώρες που θα γίνονται δεκτοί οι τουρίστες, περιλαμβάνονται η Κύπρος, η Γερμανία και το Ισραήλ.

«Θα υπάρξουν περίπου 20-25 χώρες στους πολίτες των οποίων θα επιτραπεί η είσοδος»...
, ξεκαθάρισε κυβερνητική πηγή, αναφορικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τις 15 Ιουνίου. Επιπλέον, ανέφερε ότι η σχετική λίστα στην οποία αναφέρονται οι χώρες από τις οποίες θα γίνονται δεκτοί οι τουρίστες, θα δημοσιοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα, στη λίστα πρόκειται να περιλαμβάνονται χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, τόνισε στη συνέχεια.

Ακόμη, δεύτερη κυβερνητική πηγή είπε στο Reuters, ότι οι ειδικοί συζητούν κατά το αν θα πρέπει οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε ελέγχους για τον κορονοϊό προτού επισκεφθούν την Ελλάδα. Ταυτόχρονα και αν θα γίνεται σύσταση για ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιου είδους λοιμώξεις.

Εξάλλου, νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία.

Εκεί ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Σημειώνεται πως στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι Πρωθυπουργοί της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν, της Νορβηγίας Ενρα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Γιακίντα Αρντερντ και του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.