Κρίση με ονοματεπώνυμο...

1
Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη φέρεται να εντυπωσιάστηκε θετικά από την… αρνητική πρόοδο των έργων του Μετρό. Τα οποία με δική του πολιτική απόφαση προχώρησαν… οπισθοδρομώντας 3 χρόνια πίσω, για να...

βρεθούν εκεί που βρίσκονταν το 2017. Αφού από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα, το μόνο που γίνεται στο έργο είναι η αποδόμηση των επιλογών, των σχεδιασμών, των μελετών και των κατασκευών που είχαν γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετή περίοδο.

Σύμφωνα με την πολιτική απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός λοιπόν το Σεπτέμβριο του 2019 στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ως μη όφειλε, αφού δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμη καμία επιστημονική και τεχνική τεκμηρίωση που να υποστηρίζει αυτή την επιλογή, άλλαξε ο σχεδιασμός που υλοποιούνταν με γρήγορους ρυθμούς τα προηγούμενα χρόνια, ο οποίος πλησίαζε στην ολοκλήρωσή του και θα έδινε το Μετρό σε λειτουργία στην πόλη στο τέλος του 2020.


Η ολέθρια αυτή απόφαση ελήφθη προκειμένου να γίνει εφικτή η παλιά εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, που και το 2012 - 2015 είχε στοιχίσει σε καθυστερήσεις και σε σταμάτημα του έργου, η απόσπαση δηλαδή του αρχαιολογικού συγκροτήματος της Βυζαντινής «Μέσης Οδού» με σοβαρό κίνδυνο για την ακεραιότητα του.


Μια επιλογή που λόγω της σοβαρής καθυστέρησης που προκαλεί στο έργο, έχει σαν… παράπλευρη απώλεια να ανοίξει ο δρόμος για τη διεκδίκηση, από πλευράς εργολάβου, εκατομμυρίων Ευρώ σε αποζημιώσεις.

Ο πρωθυπουργός είναι φανερό ότι είναι επηρεασμένος βαθιά από τις επικοινωνιακές μεθόδους και τεχνικές με τις οποίες κυβερνά. Όπως λοιπόν στην επικοινωνία του λένε, συμβουλεύοντάς τον, ότι σημασία δεν έχει να μιλούν θετικά ή αρνητικά για αυτόν, σημασία έχει να μιλούν, το ίδιο πίστεψε ότι συμβαίνει και στα μεγάλα τεχνικά έργα. 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Γ. Μυλοπουλου, πατήστε ΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ.....
    ΜΟΥΣΑΜΑ!
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΘΗΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΘΕΙ ΣΤΟ..... ΣΥΡΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου