Ο κορωνοϊός πλήττει την Disney...

0
Η Walt Disney Co εκτιμά ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο μείωσαν τα κέρδη της κατά 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια, κυρίως εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των θεματικών πάρκων. Τον...

περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαθεσιμότητα το «μη απαραίτητο προσωπικό» της λόγω της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι ξεκινώντας από την 19η Απριλίου θέτει σε καθεστώς άδειας τους εργαζόμενους «των οποίων οι θέσεις εργασίας δεν είναι απαραίτητες αυτή τη στιγμή».
 Ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το θεματικό της πάρκο στη Σανγκάη, την επόμενη εβδομάδα.
Η Disney ανέφερε αναπροσαρμοσμένα κέρδη 60 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καταγράφοντας μείωση 63% σε σύγκριση με τα κέρδη της πριν από έναν χρόνο, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ήταν λιγότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 89 σεντς ανά μετοχή (IBES, Refinitiv).
 Ο Ρόμπερτ Τσαπέκ διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney δήλωσε ότι η εταιρεία θα επαναλειτουργήσει σταδιακά, αρχίζοντας από το πάρκο της στη Σανγκάη, το οποίο θα ανοίξει στις 11 Μαΐου.
 Η Disney θα ελέγχει την είσοδο του κοινού χρησιμοποιώντας «ένα εξελιγμένο σύστημα κρατήσεων και εισόδου» ενώ θα επιβάλλει την εφαρμογή κοινωνικών αποστάσεων, αλλά και άλλων υγειονομικών προληπτικών μέτρων.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η απαίτηση για μάσκες προσώπου, αλλά και η θερμομέτρηση των επισκεπτών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)