Νίκος Γεωργιάδης: Απαλλάχθηκε για την ασέλγεια σε ανήλικο λόγω παραγραφής

Με απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο Νίκος Γεωργιάδης απαλλάχθηκε από την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του, για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η εισαγγελέας ανέφερε:

«Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής.

»Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με τον νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρείται ήσσονος σημασίας και να παραγράφονται όλα τα πλημμελήματα – ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, δηλώνοντας υποχρεωμένη να δεχτεί την ένσταση παραγραφής που προβλήθηκε από την πλευρά Γεωργιάδη.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη, τόνισαν πως το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό ο Ν. Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει στον πρώην βουλευτή της ΝΔ κανένα ελαφρυντικό, ενώ του χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που του επέβαλλε μέχρι το εφετείο.