Σάββατο, 23 Μαΐου 2020

50 ευρώ μισθός τον μήνα σε 580.000 νέους άνεργους

«Κουβαρντάς» ο Μητσοτάκης... Και μέγας μάγος ο Βρούτσης. Ξαναμοίρασαν χθες 533 ευρώ τον μήνα στους εργαζόμενους που χάνουν την απασχόλησή τους λόγω κυβερνητικών αποφάσεων ή λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Ο δε Βρούτσης το παράκανε. Ως νέος Χουντίνι εξαφάνισε την ανεργία... Είπε μάλιστα ότι αυξήθηκαν και οι προσλήψεις. Αλλά είναι έτσι τα πράγματα;

Δυστυχώς για τον κατ’ επάγγελμα διαγγελματία Μητσοτάκη (τα διαγγέλματα, βλέπεις, δημιουργούν ένα ρίγος, ανεβάζουν το συναίσθημα της...
εθνικής έπαρσης και κάπου όλοι συσπειρώνονται υπό τον διαγγελματία «εθνικό ηγέτη» λένε τα γκάλοπ...), δυστυχώς λοιπόν δι’ υμάς, κύριοι της κυβέρνησης, εξ οικείων τα βέλη.

Ο ΣΕΒ (μήπως δεν είναι με το γκουβέρνο και πέρασε στην αντιπολίτευση;), σε ανάλυσή του, λοιπόν, προβλέπει ό,τι δεν βλέπει ο... Χουντίνι. Ιδού λοιπόν:

«...την περίοδο Μαρτίου - Ιουλίου 2020 οι καθαρές προσλήψεις στον τουρισμό θα είναι μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 κατά 224.000 άτομα και στους λοιπούς κλάδους κατά 141.000 άτομα, δηλαδή συνολικά 365.000 άτομα περίπου. Αν σε αυτούς προστεθούν οι αναλογούντες αυτοαπασχολούμενοι, το σύνολο των πληττόμενων από τη νέα ανεργία θα ανέλθει σε περίπου 580.000 άτομα για πέντε μήνες».

Αλλά οι αποκαλύψεις συνεχίζονται από τον ΣΕΒ. Για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα ανεργίας, ο σύνδεσμος προτείνει την:

«...σημαντική αξιοποίηση των πόρων των 1,4 δισ. ευρώ του προγράμματος SURE, οι οποίοι αναλογούν περίπου σε 483 ευρώ ανά άτομο για 5 μήνες...».

Ωπα! Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι και από αυτά τα λίγα, τα 533 ευρώ που θα παίρνουν -ανεξαρτήτως του μισθού που θα έπαιρναν υπό κανονικές συνθήκες- οι αναγκαστικά άνεργοι, τα 483 τα βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 50 η κυβέρνηση... Μια απλή αφαίρεση είναι 533 μείον τα 483 του SURE της Ε.Ε. και ιδού τα 50 ευρώ της κυβέρνησης.

Πάλι τους ξηλώθηκαν οι τσέπες...

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.