Έχουμε και «σκιώδη» πρόεδρο της Δημοκρατίας;...

Στις 13 Μαρτίου η χώρα απέκτησε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο πολέμιος του Μινώταυρου του νεοφιλελευθερισμού, αποχώρησε. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει μια παρέμβαση στις 28 Μαρτίου, ενώ μόλις χθες έγινε… διαρροή για...


επικοινωνία του με τους Προέδρους Ιταλίας και Πορτογαλίας. Ως… ευρωπαίου πολίτη με ανησυχίες.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δείχνει διατεθειμένος να παραμείνει στο προσκήνιο. Και να κάνει παρεμβάσεις ή να αποτελεί το αντικείμενο ρεπορτάζ βάζοντας στο επίκεντρο θέματα που αφορούν την Ευρώπη τον Ευρωπαίο πολίτη. Αίφνης η χώρα μετά τις σκιώδης κυβερνήσεις που φτιάχνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνει να αποκτά και σκιώδη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στις 28 Μαρτίου δεκαπέντε ημέρες μετά την αποχώρηση από το προεδρικό μέγαρο και ως Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης αισθάνθηκε την ανάγκη αν ενώσει τη φωνή του με αυτή του Ματαρέλα. Και να εκδώσει και ανακοίνωση καλώντας την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του “Ανθρώπου”.
“Κατ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις αισθάνομαι, ως Έλληνας και ως Ευρωπαίος Πολίτης” ανέφερε στη παρέμβασή του “την υποχρέωση να ενώσω την φωνή μου μ’ εκείνη του μεγάλου Ευρωπαίου και επιστήθιου φίλου Προέδρου της δεινώς δοκιμαζόμενης Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εντέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό”
Και κατέληγε ότι “Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και την μελλοντική του προοπτική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις ιστορικές της καταβολές και τον προορισμό της, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει”
Χθες, Σάββατο ενημερωθήκαμε από …. ρεπορτάζ ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους φίλους του. Ο τέως Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα. Για ευχές για το Πάσχα το καθολικό που είναι σήμερα..
Από το ίδιο… ρεπορτάζ επίσης έγινε γνωστό πως συνδέεται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας με τους δύο προέδρους καθώς και ότι η επικοινωνία δεν έμεινε στις ευχές και στη συμπαράσταση προς τους λαούς των δύο χωρών που περνούν πράγματι μεγάλη δοκιμασία λόγο κορονοίου.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος τους “διαβεβαίωσε” ότι (πάλι) ως Ευρωπαίος πολίτης και μάλιστα συνειδητοποιημένος, θα συνεχίσει μαζί τους, “και μετά την λήξη της θητείας του, τον αγώνα για τον κοινό στόχο που έχουν εδώ και χρόνια θέσει, ήτοι τον στόχο της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπό όρους που ανταποκρίνονται πλήρως στα βασικά προτάγματα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ιδίως δε στο θεμελιώδες πρόταγμα της υπεράσπισης του Ανθρώπου και του Κοινωνικού Κράτους”.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιχειρεί να δηλώσει παρουσία. Για όποιον ενδιαφέρεται και για όποιον για κάποιο λόγο σκέφτηκε πως είναι καλό να υπάρχει και μια… δεύτερη φωνή. Που αν μη τι άλλο έχει κηρύξει πόλεμο στον Μινώταυρο που σύντομα κάποιοι θα φέρουν στο προσκήνιο εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την ύφεση της οικονομίας εξ αιτίας του κορωνοιού.

Τάσος Ευαγγελίου

 liberal.gr