Πότε θα κορυφωθεί η πανδημία στην Ελλάδα...

0
Το δικό του προγνωστικό μοντέλο για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, παρουσίασε το Ινστιτούτο IHME (Institute of Health Metrics and Evaluation) του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.    
Σύμφωνα με την ανάλυση του Ινστιτούτου, που θεωρείται ένα...

από τα σημαντικότερα κέντρα μελέτης και ανάλυσης παγκοσμίως, η κορύφωση της πανδημίας στην χώρα μας ενδέχεται να σημειωθεί στα μέσα Απριλίου (περί τις 20 του μηνός), ενώ μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου θα παρουσιάσει πτωτική πορεία. 

Οι ειδικοί προβλέπουν πως την χειρότερη ημέρα της πανδημίας στην Ελλάδα, οι νεκροί ενδέχεται να αγγίξουν τους 13 σε ένα 24ωρο (σ.σ καθαρά στατιστικός υπολογισμός) ενώ με βάση την τελευταία ανανέωση των δεδομένων για την χώρα μας (10 Απριλίου) έως το τέλος Μαΐου οι απώλειες από κορωνοϊό ίσως αγγίξουν τις 400.   

Ο αριθμός των 400 θυμάτων θεωρείται μια μέση πρόβλεψη, με το εύρος της πιθανής τιμής να κυμαίνεται από 264 έως 635 νεκρούς. Ωστόσο τα νούμερα αυτά δεν αποκλείεται να μην επαληθευτούν, καθώς αποτελούν στατιστικές προβολές.   

Πιθανότερη ημερομηνία που τα νοσοκομεία της Ελλάδας θα δεχθούν την μέγιστη πίεση από περιστατικά Covid-19 θεωρείται η 20ή Απριλίου, οπότε και ενδέχεται να χρειαστούν έως και 107 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας για βαριά ασθενείς, και συνολικά 424 νοσοκομειακές κλίνες για λιγότερο σοβαρά περιστατικά. 

Με βάση αυτή την εκτίμηση, το Ινστιτούτο προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη σε κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα που πλέον ξεπερνούν τις 900. Οι παραπάνω προβλέψεις έγιναν από το ΙΗΜΕ με δεδομένο πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού της κυκλοφορίας θα διατηρηθούν στη χώρα μας έως τον Μάιο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)