Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

Κούλογλου: Το δώρο στον Μητσοτάκη είναι προσωρινό...

Ο Ερντογάν με την κίνησή του να επιτεθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη «χρησιμοποιώντας ανθρώπινα βλήματα, έδωσε μια ανάσα στον κ. Μητσοτάκη γιατί οι Έλληνες πολίτες μέχρι τώρα δυσφορούσαν πολύ από την...

πολιτική και τα λάθη της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στο ραδιόφωνο Ηχώ της Ιεράπετρας, στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης αλλά και στην τηλεόραση του TRT.

«Βέβαια, μετά την αναχώρηση και των ηγετών των Ευρωπαϊκών θεσμών, που έδωσαν κάποια χρήματα και υποστήριξη, αλλά δεν μίλησαν για ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, όπως την επιβολή της εφαρμογής των συμφωνιών μετεγκατάστασης των προσφύγων, το πρόβλημα παραμένει», σημείωσε ωστόσο ο ευρωβουλευτής.

«Η μεγάλη δυσκολία είναι στα νησιά, που δεν μπορούν να φυλαχθούν, όπως ο Έβρος. Εάν δεν υπάρξει ειλικρίνεια από την κυβέρνηση και θαρραλέα πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος, θα έχουμε επανάληψη των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας. Θα επαναληφθούν, μάλιστα, μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον, όπου οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση καλλιεργεί την ξενοφοβική ρητορική, με αποτέλεσμα η ακροδεξιά να ‘νομιμοποιείται’ να πάρει τα όπλα και να πάει στα σύνορα! Αυτό, εάν συνεχιστεί θα είναι καταστροφικό για την εικόνα της χώρας και για τον τουρισμό μας. Οι λογικές τύπου Όρμπαν της Ουγγαρίας είναι περιθωριοποιημένες στην ΕΕ. Ο κόσμος δεν ταξιδεύει τόσο πια στην Βουδαπέστη, γιατί το καθεστώς είναι αποκρουστικό».

«Δεν γίνεται, λοιπόν, αυτό που κάνουν σε εμάς οι Ευρωπαίοι, που μας αφήνουν να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα και μας δίνουν ένα χαρτζιλίκι, να το κάνουμε εμείς στα ίδια μας τα νησιά. Πρέπει μέρος των προσφύγων να μεταφερθεί στην ενδοχώρα και να αποσυμφορηθούν τα νησιά. Πρέπει να σοβαρευτεί η κυβέρνηση και να κάτσει να μιλήσει με την αντιπολίτευση. Όταν δέχεται επίθεση η χώρα, δεν θα καλέσεις την αντιπολίτευση για να υπάρξει συνεννόηση; Μόνο με επικοινωνία και το βλέμμα στραμμένο στο εκλογικό ακροατήριο δεν λύνονται τα προβλήματα. Θα πρέπει ο πρωθυπουργός να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να βρεθεί μια εθνική στρατηγική. Να βάλουμε όλοι πλάτη. Θα έπρεπε επίσης να σκεφτούμε και το βέτο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Για παράδειγμα, στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, που συζητείται τώρα με πολλές διαφωνίες. Εάν δεν δεχθούμε να τον ψηφίσουμε θα παραλύσει η ΕΕ. Υπάρχουν, λοιπόν, διαπραγματευτικά όπλα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν χρησιμοποιούνται με ευθύνη της κυβέρνησης».

Παρακολουθείστε εδώ την συνέντευξη στο TRT: https://youtu.be/Zfkcb0B6oLc
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης: https://youtu.be/1e4mt5cZAsg
Εδώ την συνέντευξη Ηχώ Ιεράπετρας: https://youtu.be/wheipwU_d1o
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.