Τι δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης

1
Θα τηρήσω κατά γράμμα, όσα είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο διάγγελμά του, όπως έπραξα και με τα προηγούμενα. Όχι μόνο εγώ, αλλά μαζί και η πλειοψηφία των συμπολιτών μου. Γιατί οι δρόμοι ερήμωσαν, τα μαγαζιά έκλεισαν, το «μένουμε σπίτι» εμπεδώθηκε παρά τις θλιβερές εξαιρέσεις. Εμείς, η πλειοψηφία, κάναμε το χρέος μας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στέκονται στο ύψος της σοβαρότητας της κατάστασης. Δεν πυροβολούν, προτείνουν και ομονοούν...

Ο πρωθυπουργός, τι κάνει; Αφιερώνει ένα διάγγελμα για να μας εξαγγείλει μόνο τη γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας, υπονοώντας, πως η εξάπλωση του ιού, είναι αποτέλεσμα μόνο της ανευθυνότητας κάποιων συμπολιτών μας, που αρνούνται να αυτοπεριοριστούν και όχι ΚΑΙ του κατακρεουργημένου συστήματος υγείας, του εξωφρενικά μικρού αριθμού τεστ, της μη θωράκισης των υγειονομικών που μετρούν κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείνουν μονάδες σε δημόσια νοσοκομεία, της έλλειψης εξοπλισμού κοκ;
Μπορεί το μέτρο της γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας να είναι απαραίτητο σήμερα, περίμενα όμως σαν πολίτης που αγωνιώ, αυτοπεριορισμένη, δυο λέξεις από τον πρωθυπουργό για το τι προτίθεται να κάνει η πολιτεία, αφού ασφαλώς για τη διάδοση του ιού, δεν ευθύνεται μόνο ο κυρ Βαγγέλης, που πήγε στο χωριό του. Τι περιμέναμε να ακούσουμε από τον πρωθυπουργό τις δραματικές αυτές ώρες που από τα τριάντα πέντε νέα κρούσματα χθες, σήμερα πήγαμε στα 95 και από τους δεκαοχτώ διασωληνωμένους χθες πήγαμε σήμερα στους τριάντα;
Πόσες προσλήψεις θα γίνουν  γιατρών, νοσηλευτών, βιολόγων, εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και πότε
Πόσα παραπάνω τεστ θα έχουμε στη διάθεσή μας και πότε.
Πόσες επιπλέον ΜΕΘ θα έχουμε, πού και πότε
Με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό ΜΕΘ, αν δεν αυξηθούν, με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή για το ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι. Το θέμα της βιοηθικής δεν έχει θιχτεί ακόμα.
Ποια εργαστήρια πανεπιστημίων -και όχι- μόνο θα επιταχτούν, για την πραγματοποίηση των τεστ  και πότε
Πότε θα εφοδιαστούν επαρκώς τα νοσοκομεία  και το ΕΚΑΒ με εξοπλισμό για γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς (Μάσκες, στολές, ειδικοί κάδοι απορριμμάτων για μολυσμένα ρούχα κλπ)
Πως θα αντιμετωπιστεί η διάδοση του ιού σε απομακρυσμένα χωριά και νησιά που δεν έχουν καν εξοπλισμένο Ιατρικό Κέντρο. Πού και πώς θα μεταφέρονται οι ασθενείς;
Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης για τις φυλακές και τα camps, χώροι οι οποίοι λόγω του μεγάλου συνωστισμού, θέλουν ειδική πρόληψη καθώς ένα κρούσμα αρκεί, για να βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση.
Ποια μέτρα θα πάρει η πολιτεία για ευπαθείς ομάδες όπως οι άστεγοι και οι μετανάστες
Πως θα αποτρέψει η πολιτεία, την εκμετάλλευση εργαζομένων (πχ. οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία έχουν γονατίσει από την υπερεντατικοποίηση της εργασίας)
Για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός σε όλους και όλες εμάς, οφείλει να μην μετακυλά την ευθύνη μόνο στους πολίτες. Ακούσαμε με κάθε λεπτομέρεια, πως θα ελέγχονται και θα τιμωρούνται οι πολίτες που παρανομούν εξορμώντας στον δημόσιο χώρο, μα δεν ακούσαμε λέξη για το ποιος θα ελέγξει τη διάδοση του ιού, εξαιτίας των ελλείψεων στο σύστημα υγείας. Οι δρόμοι άδειασαν κύριε Μητσοτάκη κι από αύριο θα επικρατεί νεκρική σιγή. Ήρθε η ώρα να μας καθησυχάσετε με τα έργα σας. 

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Η Ελλάδα μπορεί τώρα να δηλώσει ξεκάθαρα, χωρίς να παραβαίνει το διεθνές δίκαιο, ότι δεν θα δέχεται πλέον καμία αίτηση ασύλου μεταναστών και προσφύγων, που περνούν παράνομα τα χερσαία ή θαλάσσια σύνορά της, αφού προέρχονται από την Τουρκία, χώρα ασφαλή.
    Ο σημερινός αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων και η αναστολή της υποβολής αιτήσεων ασύλου επί ένα μήνα από παρανόμως εισερχόμενους στην Ελλάδα, ήταν ένα πρώτο πολύ καλό βήμα για να σταματήσουμε τις ανεξέλεγκτες εισόδους..
    Η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα, η οποία εξανάγκασε όλη την ευρωπαϊκή ηγεσία να στοιχηθεί πίσω της και να διακηρύξει ότι «τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά»!
    Εάν η Ελλάδα δεν είχε αντιδράσει με αυτόν το σθεναρό τρόπο, η Ε.Ε. δεν θα είχε υιοθετήσει παρόμοια στάση στήριξης.
    Η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων εξυπηρετεί και την Ε.Ε., γιατί έτσι αποφεύγεται η λαθραία μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες .
    Η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη ζώνη, είναι «ασφαλής χώρα» κατά το διεθνές δίκαιο και γι’ αυτό συγκεντρώνει ήδη έναν πληθυσμό 4 εκατ. προσφύγων.
    Οι αιτήσεις ασύλου θα πρέπει να υποβάλλονται, προς εξέταση, στα προξενεία των χωρών της Ε.Ε που βρίσκονται στην Τουρκία.
    Πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκρινε ότι η Ισπανία δεν παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα δύο αλλοδαπών, που είχαν εισέλθει παράνομα στο ισπανικό έδαφος, όταν τους απώθησε με συνοπτικές διαδικασίες.
    Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση «...επειδή οι δύο αλλοδαποί δεν χρησιμοποίησαν νόμιμες διαδικασίες για να φθάσουν στο ισπανικό έδαφος».
    Αυτή η αντιμετώπιση του ζητήματος θα απέτρεπε την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αλλά και πιο ασφαλή για τους αιτούμενους άσυλο τη μεταφορά τους προς τη χώρα τελικής υποδοχής.
    Δεν θα είχαν πια λόγο να διασχίσουν θάλασσα, γεγονός που θα καταργούσε το οικονομικό κίνητρο των διακινητών, ενώ οι αυξημένες περιπολίες θα αποθάρρυναν τελείως κάθε τέτοια απόπειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου