Πήγε στην UEFA ο Αλαφούζος...

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε προ ημερών στην Ελβετία και είχε συνάντηση με ανθρώπους της UEFA αναφορικά με το θέμα της άρσης της ποινής του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του Παναθηναϊκού.

Ως γνωστόν ο...

Παναθηναϊκός διανύει τον τελευταίο χρόνο της ποινής του ευρωπαϊκού αποκλεισμού που είχε τριετή διάρκεια. Οι πράσινοι από το καλοκαίρι του 2021 θα έχουν και πάλι κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης εφόσον εξασφαλίσουν θέση σε αυτά, ωστόσο, φαίνεται πως είναι έτοιμοι να κάνουν νέα προσπάθεια για να επιστρέψουν από φέτος.

Για τον λόγο αυτόν, τις προηγούμενες ημέρες ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και είχε συνάντηση με αξιωματούχους στους οποίους και μετέφερε την πολύ σημαντική βελτίωση που υπάρχει στα οικονομικά της ομάδας. Τους ανέλυσε τη μείωση του χρέους αλλά και τη σφιχτή οικονομική πολιτική που έχει εφαρμοστεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, τους εξήγησε πως οι πράσινοι έχουν εκπονήσει ένα πλάνο που περιλαμβάνει την ανάδειξη παικτών από την Ακαδημία του συλλόγου, ενώ έχουν φανεί συνεπείς σε όλους τους διακανονισμούς που έχουν συνάψει. Μάλιστα, ο Γιάννης Αλαφούζος έκλεισε λέγοντας στους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας πως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα υπάρχει οριακά πλεόνασμα.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της UEFA άκουσαν τον Γιάννη Αλαφούζο και διαπίστωσαν την διαφοροποίηση στα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού σε σχέση με την περίοδο που επιβλήθηκε η ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Το αν φυσικά αυτό σημαίνει πως υπάρχει περίπτωση να αρθεί, είναι κάτι το οποίο θα φανεί στο προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται, πάντως προ ημερών ο γνωστός νομικός και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, σε συνέντευξή του στο SDNA TV είχε αποκαλύψει πως εφόσον ο Παναθηναϊκός το προσπαθήσει, έχει ρεαλιστικές πιθανότητες άρσης της ποινής...

sdna.gr