Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Κίτρινες κάρτες σε υπουργούς και στο βάθος «δομικός» ανασχηματισμός...


Τα ελληνοτουρκικά και η επικοινωνιακή διαχείρισή τους, η αιφνίδια κρίση στο ποδόσφαιρο, καθώς και µια σειρά άστοχων τοποθετήσεων µελών της κυβέρνησης φέρνουν τις επικείµενες αλλαγές νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικώς αναµενόταν, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Έθνος. 

Σύμφωνα με τον...


συντάκτη του άρθρου, Σπύρο Μουρελάτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαπιστώσει «αρρυθμίες» στα µέτωπα των Ελληνοτουρκικών και του Μεταναστευτικού τα οποία με τη σειρά τους «αποκαλύπτουν µεταξύ άλλων και τις αρρυθµίες κατά την άσκηση του κυβερνητικού έργου, είτε αυτές πηγάζουν από ανεπαρκείς δοµές και θολές αρµοδιότητες, είτε οφείλονται σε έλλειµµα αποτελεσµατικότητας του ανθρώπινου παράγοντα και στην κακή χηµεία σε πολλά υπουργεία».

«Μολονότι ουδείς µπορεί να γνωρίζει τούτη την ώρα τις πρωθυπουργικές προθέσεις, πολλώ δε µάλλον τον χρόνο εκδήλωσης των σχετικών πρωτοβουλιών, πρόσωπα µε τα οποία ο κ. Μητσοτάκης µοιράζεται συχνά πυκνά τους προβληµατισµούς του αποκαλύπτουν πως ο αναµενόµενος ανασχηµατισµός θα είναι σε κάθε περίπτωση δοµικός, επιχειρώντας να... θεραπεύσει τις παιδικές ασθένειες που προσέβαλαν το υπουργικό σχήµα του περασµένου Ιουλίου.
Όπως είναι εύλογο σε τέτοιες περιπτώσεις, σηµαντικές αλλαγές αναµένονται και σε επίπεδο προσώπων, καθώς ήδη το Μέγαρο Μαξίµου... βγάζει κατά πληροφορίες τις πρώτες κίτρινες κάρτες σε... απρόθυµους ή ράθυµους υπουργούς. Μάλιστα και παρά τη διαβεβαίωση του κ. Μητσοτάκη σε πρόσφατη τοποθέτησή του ότι «δεν θα δείτε άµεσα ανασχηµατισµό», η αιφνίδια κρίση στο ποδόσφαιρο και οι αρχικοί κυβερνητικοί χειρισµοί, τα Ελληνοτουρκικά και η επικοινωνιακή διαχείρισή τους, καθώς και µια σειρά άστοχων τοποθετήσεων µελών της κυβέρνησης οδηγούν κυβερνητικούς επιτελείς στην εκτίµηση πως οι επικείµενες αλλαγές δεν αποκλείεται να επισυµβούν νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικώς αναµενόταν, ήτοι ακόµη και σε περίοδο προ του καλοκαιριού. Βεβαίως, η πρόσφατη εµπειρία καταδεικνύει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να προχωρήσει σε άµεσες παρεµβάσεις στο Υπουργικό Συµβούλιο όταν το κρίνει απαραίτητο, όπως έγινε στην περίπτωση της επανίδρυσης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, µοτίβο, πάντως, που δεν θεωρείται κατ’ ανάγκην και οδηγός για τις µελλοντικές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη»...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ...
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.