Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Αριστεία... επί πληρωμή...

Μπορεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που εξισώνει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημόσιων Πανεπιστημίων να ψηφίστηκε και να αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, αλλά οι αντιδράσεις δεν έχουν σταματήσει.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με την...

υπουργό Νίκη Κεραμέως, προέταξαν το αίτημα να μην εφαρμοστεί η επίμαχη ρύθμιση, ενώ οι μαθητές πολλών σχολείων της Αττικής βρίσκονται σε καταλήψεις εδώ και αρκετές ημέρες και απορρίπτουν την εξίσωση, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο απαξιώνει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία την οποία και διεκδικούν μαχητικά.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ακούει ακόμη και τις φίλιες φωνές, που κάνουν λόγο για παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος της χώρας, αλλά στηρίζει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις προσπαθώντας να τους προσδώσει κύρος, λειτουργώντας ως εγγυήτρια των -πανάκριβων και ποιοτικά αναντίστοιχων- υπηρεσιών που προσφέρουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Κολεγίων, τα δίδακτρα για τα τριετούς φοίτησης προπτυχιακά προγράμματα κυμαίνονται από 5.500 ώς 8.500 ευρώ τον χρόνο, ενώ για τα μεταπτυχιακά -μονοετή ή διετή- προγράμματα από 7.000 έως 12.000 ευρώ.

Αραγε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, του οικονομικά απλησίαστου Χάρβαρντ, αυτό οραματίζεται για την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα;...

Διαλεκτή Αγγελή
Εφημερίδα των Συντακτών
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.