Ο Τσίπρας ξεπέρασε τον Μητσοτάκη σε τηλεθέαση

Χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω», όπου έδωσε μία εκ βαθέων συνέντευξη με εξομολογητικό τόνο. Η συνέντευξη είχε μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου...
, για περίπου τρία τέταρτα άγγιξε το 30% σε τηλεθέαση, ενώ σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, ο μέσος όρος ξεπερνούσε το 25%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, η εκπομπή κατέγραψε 20,8% στο δυναμικό κοινό 18-54, αφήνοντας πίσω το δεύτερο κανάλι κατά 1,9 μονάδες. Στο γενικό σύνολο σημείωσε 28,3% τηλεθέαση και προηγήθηκε του ανταγωνισμού κατά 12,8 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ιδιαίτερα υψηλά τα ποσοστά της εκπομπής στις γυναίκες, με την τηλεθέαση σε επιμέρους γυναικείο κοινό να αγγίζει  το 32,3%.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγους μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή τρεις μόλις μήνες αφού κατέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος στην ίδια εκπομπή και μάλιστα στην πρεμιέρα της. Τότε, ο κ. Μητσοτάκης και το κυβερνητικό του σχήμα βρίσκονταν ακόμη στον επονομαζόμενο «μήνα του μέλιτος»,  όμως ακόμη και τότε η τηλεθέαση που έκανε ήταν μικρότερη από του Αλέξη Τσίπρα και κινήθηκε στο 24%, με πολλούς να πιστεύουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ένα νέο είδος δημοσκόπησης.