Διπλωματία δεν κάνει μόνο ο Δένδιας...

Ο Neo έχει πολλάκις επισημάνει ότι στα πρώτα βήματα της κυβέρνησης, το μήκος κύματος που εξέπεμπαν το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν το ίδιο. Και, μπορεί συν τω...χρόνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας να βρήκαν τα «πατήματά» τους και να άφησαν πίσω τις διαφωνίες τους, όμως διπλωματία δεν έκανε ούτε κάνει μόνο το υπουργείο Εξωτερικών.

Αν, μάλιστα, κανείς, αποκωδικοποιήσει...
την χθεσινή φράση του Νίκου Δένδια για την απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου, θα διαπιστώσει πως ο υπουργός Εξωτερικών εννοεί κάτι περισσότερο από το να... σηκώνει τα χέρια. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Ελλάδα δεν είναι μέρος της διαδικασίας του Βερολίνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Όσοι, λοιπόν, ξέρουν πρόσωπα και πράγματα πίσω από τις κουίντες του Μεγάρου Μαξίμου και γνωρίζουν πώς προετοιμάστηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αλλά και η διεκδίκηση παρουσίας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, προεξοφλούν ότι ο Νίκος Δένδιας επί της ουσίας στέλνει... τον λογαριασμό στην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, που ούτως ή άλλως έχει αρχίσει να «λύνει και να δένει» εδώ και καιρό στην Ουάσινγκτον - από τότε που εκδήλωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την φιλοδοξία να αναλάβει την πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον.

Σε κάθε περίπτωση, το διπλωματικό φιάσκο είναι σαφές, όπως επίσης σαφές είναι πως δεν προτίθεται να το χρεωθεί όλο ο Νίκος Δένδιας...

matrix24.gr