ΜΑΤ χτυπούν κόσμο στα Εξάρχεια...

ΒΙΝΤΕΟ

Νέο βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, έφερε στο φως ο Alpha και η εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα. 

Στο βίντεο που...

έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο, από ταράτσα κτιρίου στην περιοχή των Εξαρχείων, φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να συλλαμβάνουν έναν νεαρό με έντονο και βίαιο τρόπο, μη διστάζοντας μάλιστα να τον χτυπήσουν.

Οι εικόνες αυτές έρχονται να προστεθούν στις καταγγελίες που έγιναν για χρήση βίας από αστυνομικούς την ημέρα επετείου του Πολυτεχνείου και εκθέτουν την Αστυνομία.

«Αυτό το βίντεο είναι δύο ημερών. Δεν υπάρχει κανένας σώφρων άνθρωπος και κανένας αστυνομικός ο οποίος να επικροτεί τη βία, ιδιαίτερα όταν υπάρχει σύλληψη. Όποιος ξεφεύγει, υπάρχουν νόμοι και κανόνες, δεν υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας. Υπάρχει εισαγγελέας που μπορεί αυτεπαγγέλτως να ενεργήσει. Ασχήμιες και απρέπειες από αστυνομικά όργανα εν ώρα υπηρεσίας ποτέ δεν πρέπει να γίνονται. 

Η βία φέρνει βία και είναι καταδικαστέα. Αυτή η σκηνή είναι αργά το βράδυ μετά την πορεία, υπήρχε ένας που πέταξε μολότοφ, αυτό προσπάθησαν να κάνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών Σταύρος Μπαλάσκας στο «Εκτός Γραμμής».




Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν με τη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προχώρησαν σε 28 συλλήψεις, με τον εισαγγελέα να ασκεί ποινικές διώξεις σε βάρος τους...

newpost.gr