Μην είστε μπουρτζόβλαχοι στην ΕΡΤ...

Το e-tetRadio κάνει τη βρόμικη δουλειά και αποκρυπτογραφεί την απάντηση του Γιώργου Αυγερόπουλου προς την ΕΡΤ...

Διαβάστε λοιπόν τι έγραψε ο δημοσιογράφος και δείτε από κάτω και τη δική μας (αυθαίρετη, εννοείται, τι άλλο...) μετάφραση, αυτά που πιστεύουμε ότι εννοεί ο...

Γιώργος πίσω από τις λέξεις.

Μου ειπώθηκε το εξής: Ότι αν ήταν να μπουν συμπαραγωγοί, θα ήθελαν τα δικαιώματα για ΠΑΝΤΑ! Τους απάντησα ότι κάτι τέτοιο δεν είθισται διεθνώς σε τέτοιες δουλειές...

Μετάφραση: Μην είστε μπουρτζόβλαχοι...

Θα ήταν αδικία απέναντι στο WDR και στο ARTE που ενώ έχουν πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ που κοστίζει αυτή η ταινία έχουν τα δικαιώματα για 7 χρόνια.

Μετάφραση: Και σταματήστε να θεωρείτε κουτόφραγκους τους ξένους.

«Σε αυτή την περίπτωση» μου απάντησαν, «θα προτιμούσαμε να προχωρήσουμε σε μια απλή αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με οικονομικό αντάλλαγμα φυσικά πολύ χαμηλότερο από αυτό της συμπαραγωγής».

Μετάφραση: Είμαστε μπακάληδες και θέλουμε να γλυτώσουμε κανά φράγκο... (για να τα δώσουμε στην Τρέμη και τον Κανέλλη).

Εξήγησα ότι αυτό είναι λάθος, και ότι θα έπρεπε να παραμείνουν πιστοί στο σχέδιο και να είναι συμπαραγωγοί ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Μετάφραση: Τι βλακείες είναι αυτές που λέτε; Εχουμε συμφωνήσει σε κάτι, τηρήστε τη συμφωνία.

Στην ίδια συνάντηση τους πρότεινα την επαναφορά του Εξάντα στην ΕΡΤ, με εξαιρετικούς όρους για την ελληνική δημόσια τηλεόραση. Μου υποσχέθηκαν να το εξετάσουν στο μέλλον.

Μετάφραση: Δεν μου προτείνατε εσείς τον Εξάντα, εγώ σας το είπα κι εσείς με παραπέμψατε στο μέλλον.

Καλόπιστα λοιπόν θέλω να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη, ήταν ένας λάθος χειρισμός εξαιτίας έλλειψης εμπειρίας της νέας διοίκησης στις διεθνείς συμπαραγωγές.

Μετάφραση: Εχετε απειρία και ασχετοσύνη και είστε ελληναράδες που δεν ξέρετε τι σας γίνεται με τα διεθνή. Καλόπιστα πάντα...

Οργανισμοί όπως η ΕΡΤ θα πρέπει να σέβονται την υπογραφή τους. Κάθε άλλη τακτική είναι αντιεπαγγελματική και αντιπαραγωγική.

Μετάφραση: Εδώ δεν χρειάζεται μετάφραση.

«Ήταν μια πρόφαση», είπαν οι πιο καχύποπτοι από τους φίλους μου. Είναι γνωστό πως στις διαπραγματεύσεις μία καλή μέθοδος είναι να προτείνεις κάτι στον άλλο που δεν μπορεί να το δεχθεί έτσι ώστε να το απορρίψει ο ίδιος και εσύ να βγεις από την δύσκολη θέση. Είναι το κλασσικό «εγώ του πρότεινα, εκείνος δεν ήθελε».

Μετάφραση: Οι φίλοι μου είναι καχύποπτοι. Αδίκως, εννοείται. Η ΕΡΤ δεν έχει δώσει τέτοια δικαιώματα...

e-tetradio.gr