Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019

Ζητούν αντιμετώπιση αδικιών...


...από το νόμο Κατρούγκαλου...

Την αντιμετώπιση των αδικιών που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις, ζητά το Κίνημα Αλλαγής από τον...

Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Μουλκιώτης επισημαίνουν ότι «οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, σε σχέση με τις συντάξεις, τους συνταξιούχους και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, ήταν απολύτως ασαφείς και προκάλεσαν περαιτέρω σύγχυση και ερωτηματικά στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, που ήδη βιώνουν τις συνέπειες των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης».

Για αυτό και εξηγούν πως το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού, την αντιμετώπιση των αδικιών και την περαιτέρω ενίσχυσης της βιωσιμότητάς του, μέσω του Υπερταμείου, αφού βέβαια αυτό αλλάξει χαρακτήρα.

Τούτων δοθέντων, ρωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να εισηγηθεί την ανάγκη στήριξης του συνταξιοδοτικού από το Υπερταμείο με αλλαγή του χαρακτήρα του, αλλά και τι προτίθεται να πράξει με τις συντάξεις που εκδίδονται από το 2016 μειωμένες κατά 35-40% και τι σχεδιασμό έχει για τις μειωμένες συντάξεις που αυτός εκδίδει και την αντιμετώπιση των αδικιών των μειωμένων παλιότερων συντάξεων.

«Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση για την άρση των αδικιών με τις μεγάλες μειώσεις στα επικουρικά ταμεία και τα μερίσματα του Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων;», ρωτούν, ενώ ζητούν ακόμα στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων συνταξιοδότησης που έχουν κατατεθεί ως σήμερα, τους δικαιούχους που έχουν λάβει προσωρινή σύνταξη, τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη κ.ο.κ....

matrix24.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.