Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Οι δύο ημερομηνίες κλειδιά για τη ΔΕΗ...


...κατά τον κινδυνολόγο Χατζηδάκη...

Σε δύο ημερομηνίες – κλειδιά του προσεχούς τριμήνου για τη ΔΕΗ αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, στις...

24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young ενώ η 31η Οκτωβρίου θεωρείται «ημερομηνία ορόσημο» για την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακές εποπτείας.

Στην προηγούμενη έκθεση της Ernst & Young, του ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, εκφραζόταν προβληματισμός για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις όσον αφορά στο πόρισμα της έκθεσης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ και την παράλληλη εξυγίανσή της.

Ο κ. Χατζηδάκης επαναβεβαίωσε την προγραμματική τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Στόχος είναι να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν ορισμένες παλιές ειδικότητες που δεν θα συνάδουν με την ταυτότητα της επιχείρησης -ιδιαίτερα ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωση ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημιές εάν είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που προκήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι...

cnn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.