Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Ο μελαγχολικός Μάκης…

Ήταν ή έτσι μας φάνηκε; Χαλαρός, χωρίς τη γνωστή επιθετικότητα των προηγούμενων ημερών. Φταίει μήπως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που του έδωσε ο Κυριάκος – για…
να τον ξαποστείλει...
, όπως λένε οι κακές γλώσσες;

Όπως και να’χει, ο ίδιος μάλλον κάπου αλλού θα’θελε να πάει. Αλλά τι να πει και τι να κάνει τώρα. Χαμογελάει…

1 σχόλιο:

 1. Αντί σχολίου γιά τα αποτελέσματα των εκλογών και ιδιαίτερα γιά το μεγάλο ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ:

  “Δύο πράγματα είναι ατελείωτα: το σύμπαν και η ηλιθιότητα του ανθρώπου. Όμως για το σύμπαν δεν είμαι ακόμα σίγουρος”. (Αϊνστάιν).

  Οι ηλίθιοι ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η επίδρασή τους όμως επάνω μας είναι ανάλογη με την κοινωνική ισχύ που διαθέτουν. Διαφορετικά αισθανόμαστε την ηλιθιότητα ενός πολιτικού από την ηλιθιότητα ενός αγρότη ή ενός εργάτη. Η αρνητική αυτή ιδιότητα ενδημεί σε όλες τις εποχές και σε όλους τους λαούς, είναι δε αδύνατο να εξαλειφθεί εξαιτίας της μοναδικής ικανότητας των ηλιθίων να συσπειρώνονται και να επιβιώνουν, κάθε φορά που οι κοινωνίες κάνουν προσπάθειες να τους θέσουν στο περιθώριο.
  Τι εννοούμε με τη λέξη “ηλιθιότητα“;

  Η ηλιθιότητα δεν είναι απλά το αντίθετο της εξυπνάδας, γιατί υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι που, κάποιες φορές, συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι.
  Ο μοναδικός που κατάφερε να δώσει πειστικό ορισμό στη βλακεία ήταν ο καθηγητής Κάρλο Τσίπολα:


  “Ηλίθιος είναι αυτός που με τις ενέργειές του προκαλεί ζημιά σε κάποιον άλλο, αλλά παράλληλα δεν πετυχαίνει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του ή ακόμα υφίσταται ζημιά και ο ίδιος. Η ζωή μας είναι γεμάτη απώλειες χρήματος, χρόνου, ενέργειας, ησυχίας και καλής διάθεσης, λόγω των απίθανων πράξεων κάποιου παράλογου πλάσματος που μας τυχαίνει τις πιο απρόσμενες στιγμές και ζημιώνει, ακυρώνει και δυσκολεύει τη ζωή μας, χωρίς να έχει απολύτως τίποτα να κερδίσει από τις πράξεις του“.

  Όταν η ηλιθιότητα γίνεται πράξη, αυτό την καθιστά επικίνδυνη. Η ικανότητα των ηλιθίων να συσπειρώνονται και να επιβιώνουν, τους καθιστά ανίκητους.


  Οι πέντε θεμελιώδεις νόμοι της ηλιθιότητας:

  1. Πάντα και αναπόφευκτα ο καθένας από μας υποτιμά τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν.

  2. Η πιθανότητα να είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ηλίθιο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ίδιου προσώπου.

  3. Ηλίθιο άτομο είναι εκείνο που προκαλεί κάποια βλάβη σ’ ένα άλλο άτοµο ή σε μία οµάδα ατόµων, χωρίς παράλληλα να εξασφαλίζει κανένα όφελος για τον εαυτό του. Αντιθέτως, μπορεί να υφίσταται και ο ίδιος ζημιά.

  4. Τα μη ηλίθια άτομα υποτιμούν πάντα τη βλαπτική ενέργεια των ηλίθιων ατόμων. Ιδίως οι μη ηλίθιοι ξεχνούν διαρκώς ότι σε οποιαδήποτε στιγμή και τόπο και σε οποιαδήποτε περίσταση η συναναστροφή και ο συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται σοβαρό σφάλμα.

  5. Το ηλίθιο άτομο είναι επικίνδυνο.

  Οι μη ηλίθιοι έχουν την τάση να μη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις ενέργειες των ηλιθίων και να τις γελοιοποιούν βλέποντάς τες ως συμβάντα που “βγάζουν γέλιο“. Όταν όμως γελάμε με την ηλιθιότητα, μπορεί να την υποτιμήσουμε.

  Δε θα μπορέσουμε ποτέ να νικήσουμε την ηλιθιότητα, όμως τα αποτελέσματά της μπορούν να είναι λιγότερο βλαπτικά, αν καταλάβουμε πώς λειτουργεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.