«Οι τράπεζες πλήρωσαν την κρίση στην Ελλάδα» κατά τον Γιάννη Στουρνάρα [Βίντεο]

| Kafeneio™ |
Tην εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση δημιουργήθηκε από τον δημόσιο τομέα και όχι από τον τραπεζικό τομέα εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο ΚΡΗΤΗ TV, προσθέτοντας πως οι τράπεζες ήταν αυτές που κλήθηκαν να πληρώσουν την κρίση.

«Στην Ελλάδα η κρίση δεν οφειλόταν στον τραπεζικό τομέα. Οφειλόταν στον δημόσιο τομέα. Οι τράπεζες πλήρωσαν την κρίση....
Ωστόσο κάναμε το σωστό. Και το καλό είναι πως, ακόμα και εκείνοι που παλιά φώναζαν, έλαβαν μέτρα και είχαν και αυτοί μια θετική συμβολή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστήριξε ότι η συμβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν καθοριστική,  «παρά τα λάθη του».

«Ουδείς είναι αλάνθαστος. Όλοι κάνουμε λάθη. Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε λάθη. Η συμβολή του βεβαίως και ήταν καθοριστική, και με την τεχνογνωσία του και με τη συμβολή του, διότι οι ευρωπαϊκές χώρες ήθελαν το ΔΝΤ τότε να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Τώρα αν έκανε κάτι λάθος είναι σε ό,τι αφορά την υπερβολική εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, θεωρώ εγώ», ανάφερε συγκεκριμένα ο Γιάννης Στουρνάρας.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων είναι υποχρεωτική η δημιουργία μιας «bad bank» προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα κόκκινα δάνεια χωρίς να δημιουργηθούν «ηθικοί κίνδυνοι».