Τα επόμενα βήματα: Δανεικοί, VAR, δυνατό μοντέλο διεξαγωγής και σοβαρός χορηγός

| Kafeneio™ |
Ο κίνδυνος της απώλειας ενός σπουδαίου και καθοριστικού εσόδου (ΕΡΤ) για την βιωσιμότητα των μισών ΠΑΕ και του πρωταθλήματος γενικότερα, ανάγκασε τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να συνετιστούν και η λογική να πρυτανεύσει. Κοινώς, να μην ξεφτιλιστούν από την ασυνέπεια και τις κωλοτούμπες. 

Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί και οι ομάδες της Super League θα μειωθούν...
, όπως πρέπει να συμβαίνει με ένα προϊόν πτωχευμένο σε όλα τα επίπεδα: οικονομικά και ηθικά.

Είναι εντυπωσιακό δε, ότι το θέμα τελείωσε στο υπουργικό γραφείο μέσα σε 5 λεπτά, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό, παρά τις προσπάθειες της λίγκας να αλλάξει τα δεδομένα και παρά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την περασμένη εβδομάδα για 16 ομάδες!

Τα λεφτά είναι δυσεύρετα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όποιος τα κλωτσάει, αυτοκτονεί!

Και πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον Βασιλειάδη: Ούτε υπαναχώρησε από τις θέσεις του, ούτε εντολή Τσίπρα να μην γίνει η αναδιάρθρωση είχε (μεγάλος μύθος), ούτε τα χατίρια βουλευτών και ομάδων της περιφέρειας έκανε, ώστε να κερδίσει καμιά ψήφο εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ακόμα δηλαδή και αν διαφωνεί κανείς με την αναδιάρθρωση, είναι σημαντικό ότι στο θέμα αυτό ο Βασιλειάδης δεν έγινε «κωλοτούμπας» και διέψευσε τις Κασσάνδρες.

Κατά συνέπεια, τη νέα σεζόν, η Super League θα αριθμεί 14 ομάδες, θα συσταθεί Super League 2 με 12 ομάδες και εγγυημένο κεντρικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, ενώ η Football League θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία με 14 ομάδες.

Αρκούν όμως αυτά για να δούμε ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό, αξιόπιστο, οικονομικά ισχυρό και με ομάδες χωρίς εξαρτήσεις;

Όχι βέβαια. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν…