Ζακ Κωστόπουλος: Το πόρισμα των ιατροδικαστών ράπισμα στον δικηγόρο του κοσμηματοπώλη

kafeneio sp

Σε μια προσπάθεια να καταρριφθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα προχώρησε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη. Η ανακοίνωση και η απάντηση από το ίδιο το πόρισμα...

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του δικηγορικού γραφείου του Χάρη Αναγνωστόπουλου, το οποίο εκπροσωπεί τον κοσμηματοπώλη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, με την οποία αμφισβητεί το πόρισμα των Ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου του άτυχου 33χρονου και ήδη τα επιχειρήματα καταρρίπτονται.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του δικηγόρου του κοσμηματοπώλη υπάρχουν τρεις επισημάνσεις με την πρώτη να λέει : "Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

Ωστόσο σύμφωνα με έγγραφο έχει διενεργηθεί έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό όπως έχει διενεργηθεί έλεγχος και για αντιψυχωσικά με το αποτέλεσμα να είναι και πάλι αρνητικό. (Εμφανίζονται τα αποτελέσματα στα σημεία 1 και 9 των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Πλέον και αυτή η προσπάθεια να καταρριφθούν και να αποδυναμωθούν μέσω της ιατροδικαστικής έκθεσης τα πραγματικά αίτια θανάτου του Ζακ πέφτουν στο κενό και δεν στοιχειοθετούνται.