Η ΕΡΤ της μεγάλης "σφαγής"- Συντροφικά πυρά σε Παππά

kafeneio sp

Ο θόρυβος που έχει σηκωθεί και εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να βρίσκεται στα "κάγκελα", προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις στην Αγίθα Παρασκευή, με τον Νίκο Παππά να είναι εν τω μέσω συντροφικών "πυρών" για τον τρόπο άσκησης της διοίκησής της...


Χθες, τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, ζήτησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Η ημιεπίσημη εξήγηση για το ξήλωμά τους, αφορούσε – βάσει των διαρροών- του αρμόδιου υφυπουργού- την κακή συνεργασία μεταξύ τους. "Δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά", ενημέρωσαν χθες πηγές του υφυπουργού, ο οποίος πάντως υπεραμύνθηκε της … καλής πορείας της ΕΡΤ.

Ο Νίκος Παππάς νωρίτερα σε συνέντευξή του ( open) είχε υποστηρίξει ότι , "υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση", επιμένοντας στην ορθή λειτουργία της, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που έχει δεχθεί ως αρμόδιος υπουργός.

Παρότι η χθεσινή εξέλιξη με το άρον άρον ξήλωμα των δύο ισχυρών στελεχών της Εθνικής Ραδιοτηλεόρασης επιχειρείται να αποσυνδεθεί από την κριτική που ασκήθηκε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και από "συντρόφους" του, το κλίμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης υπό μυστικότητα, ήταν εξαιρετικά βαρύ για τον κ. Παππά.

"Συντροφικά" πυρά σε Παππά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου ο Ν. Παππάς ενημέρωσε για τα της ΕΡΤ, ήταν θυελλώδης με ευρεία κριτική για τους χειρισμούς του υπουργού.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στο θέμα ΕΡΤ, έχει πρωτοστατήσει ο Νίκος Φίλης, μιλώντας για "κομματικό παραμάγαζο", το οποίο δεν προάγει την πολιτική πλουραλιστική ενημέρωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τα "πυρά" που δέχθηκε ο Νίκος Παππάς από 53 και Φίλη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, δεν έσπευσαν και πολλοί να τον υπερασπιστούν.