Κυβέρνηση νησιωτικής χώρας αποκλείει τους πολίτες της από το Facebook για ένα μήνα - Ποιος ο σκοπός

Έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέφτηκαν σε νησιωτική χώρα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των ψεύτικων προφίλ και της πορνογραφίας, η οποία διακινείται μέσω Facebook. Αποφάσισαν να αποκλείσουν τους πολίτες από το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για έναν μήνα...


Ο λόγος για την Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο προσωρινός αποκλεισμός από το Facebook θα επιτρέψει στους ειδικούς να «χτενίσουν» το Facebook και να αναλύσουν ποιος χρησιμοποιεί το μέσο και πώς, σύμφωνα με υπουργό που επικαλείται η τοπική εφημερίδα Post-Courier.

«Αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέψει να συγκεντρωθούν πληροφορίες προκειμένου να ταυτοποιηθούν άτομα που κρύβονται πίσω από ψεύτικους λογαριασμούς, χρήστες που δημοσιεύουν πορνογραφικό υλικό, ή ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες στο Facebook. Θα γίνει φιλτράρισμα και όλα αυτά θα αφαιρεθούν», δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών, Σαμ Μπάσιλ.

Παράλληλα όμως, μπλοκάροντας το Facebook η κυβέρνηση θα μπορέσει να αξιολογήσει αν η χώρα είναι καλύτερα χωρίς αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πρόσθεσε ο υπουργός!

Αφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία αντίστοιχη «ντόπια» πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα επικοινωνούν οι πολίτες στην Παπούα Νέα Γουινέα.