Υπόθεση Siemens: Περιοριστικοί όροι με εγγύηση 30.000 ευρώ για τον Μ.Κουτσενρόιτερ

Στην αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης για το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Μ. Κουτσενρόιτερ, με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης των 30.000 ευρώ προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Με βούλευμα του το συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή αίτηση που υπέβαλε ο ίδιος κατηγορούμενος, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το γνωστό C4i....

Η προσωρινή κράτηση είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για συναφή υπόθεση και δη για την παραλαβή του ίδιου συστήματος ασφαλείας, η ανάκριση επί της οποίας περατώθηκε πρόσφατα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκαναν δεκτή την αίτηση του Μ. Κουτσενρόιτερ, Γερμανού υπηκόου, κρίνοντας πως το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είχε καταστεί κενό περιεχομένου. 
Ακόμη, οι δικαστές συνυπολόγισαν και το γεγονός πως το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα μαύρα ταμεία της Siemens , όπως προβλέπει η δικονομία.
Σταθμίζοντας τα δεδομένα αυτά τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν πως πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση για τον Μ. Κουτσενρόιτερ με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 30.000 ευρώ. Η καταβολή της εγγυοδοσίας θα πρέπει να γίνει η σε μετρητά ή με εγγυητική επιστολή εντός δέκα ημερών από την επίδοση του βουλεύματος.