Άρχισαν πάλι τις «βόλτες» κοντά στα Ίμια οι Τούρκοι παρά τις προειδοποιήσεις Ν.Κοτζιά

Μετά από δύο ημέρες αποχής και διακριτικής επιτήρησης εκ του μακρόθεν, τις τελευταίες ώρες τουρκικά σκάφη έχουν αρχίσει ξανά και έχουν πιο έντονη παρουσία στην περιοχή των Ιμίων αλλά το τονίζουμε ανατολικά των νησίδων.

Μόνο μια φορά κινήθηκαν δυτικά των Ιμίων όλες τις άλλες φορές κινήθηκαν ανατολικά αλλά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων...

Όπως βλέπουμε στον χάρτη του Marine Traffic, δύο τουρκικά πλοία βρίσκονται κοντά στα Ιμια και μάλιστα κάνουν βόλτες γύρω από τις βραχονησίδες τις τελευταίες ώρες. 



Κινητικότητα παρατηρείται και στο νησάκι Τσαβούς, απέναντι από τα Ιμια, όπου έχουν πιάσει δουλειά οι Τούρκοι για την κατασκευή στρατιωτικού φυλακίου.Με πλωτή πλατφόρμα οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μετέφεραν μηχανήματα από την Γκιουμουσλούκ και έτσι ξεκίνησε η κατασκευή του φυλακίου που θα παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο τα Ιμια.Μάλιστα θα διαθέτουν και θερμικές κάμερες για να «χτενίζουν» μέρα-νύχτα τις ελληνικές βραχονησίδες. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Cumhuriyet και Milliyet, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες.