Κύριε Πρωθυπουργέ, τα «ανατολικά σύνορα της Χώρας», ΔΕΝ αποτελούν σύνορα της Ευρώπης...

Βασίλης Δημ. Χασιώτης
       Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη Κάλυμνο, όπου παρευρέθηκε σήμερα (6/1/) για τα Θεοφάνεια, στο σύντομο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τη περιοχή ως τα «ανατολικά σύνορα», σημειώνοντας ότι η εκεί παρουσία του ίδιου και του κυβερνητικού κλιμακίου «σηματοδοτεί ότι εδώ χτυπά η «καρδιά» της Ελλάδος», ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.
      Ασφαλώς, σε ό,τι αφορά το μήνυμα προς την Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Παράλειψη και ίσως ασυγχώρητη, θα ήταν αν θα παρέλειπε να στείλει το μήνυμα, ιδίως υπό τις παρούσες συγκυρίες.
      Όμως, αυτό το ότι η Ελλάδα αποτελεί τα «ανατολικά σύνορα της Ευρώπης», κάτι που έχω ξανακούσει να λέγεται από τα πρωθυπουργικά χείλη σε άλλες περιστάσεις, καλό θα ήταν να σταματήσει να το λέει, διότι τουλάχιστον είναι ανιστόρητο, πέραν του ότι είναι παράλογο, υποτιμητικό και εθνικά απαράδεκτο.
       Είναι ανιστόρητο να λέγεται, διότι σύνορα κρατικά, έχουν ΜΟΝΟ κράτη. Η «Ευρώπη», δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, να υπενθυμίσω για όσους το λησμονούν, ΔΕΝ αποτελεί κρατική οντότητα. Όχι μόνο είναι πρωτίστως και πάνω απ΄ όλα μια Οικονομική, Αγοραία Ένωση, μα εκφράζει και την......
πιο ακραία και απεχθή μορφή του Καπιταλισμού.
       Είναι παράλογο να λέγεται, διότι τα σύνορα ενός Κράτους, φυλάσσονται και ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ υπερασπίζονται από στρατό που ανήκει στο κράτος στο οποίο ανήκουν τα σύνορα. Εν προκειμένω, δεν γνωρίζω κανέναν κρατικό ευρωπαϊκό στρατό να φυλάσσει τα σύνορά μας, και κυρίως, δεν γνωρίζω, ούτε έναν Ευρωπαίο οπλίτη που θα έσπευδε με κίνδυνο της ζωής του να υπερασπιστεί τα σύνορά μας επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός τα βάφτισε «ευρωπαϊκά»!
       Είναι υποτιμητικό να λέγεται, όταν η Χώρα μας, σύμφωνα με χαρακτηρισμούς του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ, και να διορθώσω αλλά προσθέσω εγώ τώρα : όχι αποικία χρέους, ΜΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΜΑΣ, είμαστε η ΜΟΝΗ Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οποία ΔΕΝ ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ΟΥΤΕ καν στο ζήτημα της Συνταγματικής Νομιμότητας και Θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όλα αυτά, δυνάμει όχι της όποιας «Ενωμένης Ευρώπης» μα της Αγοραίας Ευρώπης στην πλέον χυδαία εκδοχή της.
       Είναι και Εθνικά Ανεπίτρεπτο να λέγεται, διότι μια Χώρα, μια Κρατική Οντότητα, δεν είναι δυνατόν να προσφέρει τα σύνορά της, ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ προκειμένου να τα διαφυλάξει αν παραστεί ανάγκη, προκειμένου να υπερασπιστεί μια ΑΓΟΡΑΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, μια Οικονομική Ένωση.
       Και επί τέλους, ας διδαχτούμε κάτι από τα Κράτη με σοβαρή εξωτερική πολιτική. Ας πάψουμε να δίνουμε σχεδόν τα πάντα και μάλιστα προκαταβολικά με την ελπίδα ότι κάτι θα μας δώσουν στο τέλος! Αυτή τη στιγμή, το Ελληνικό Κράτος έχει στην ουσία απεκδυθεί των Κυριαρχικών του Δικαιωμάτων και της Εθνικής του Ανεξαρτησίας και των Θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του λαού για μια «Σωτηρία» που αποτελεί το πιο χυδαίο Ψέμα εν ονόματι του οποίου έγινε αυτή η απέκδυση, δώσαμε τα πάντα στις Αγορές απλά για να μας υπόσχονται τώρα, αφού πήραν ΟΛΑ ΟΣΑ ΗΘΕΛΑΝ, πως θα μας επιτρέψουν να δανειζόμαστε από αυτές, τόσα όσα χρειάζονται για να ξεπληρώνουμε το δημόσιο χρέος μας! Λαμπρά!